,
  • BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C

İran’da Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri

İran’da Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri
İran’ın dört bir yanında, mübarek Ramazan’ın son cumasında idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşlerde, işgal rejimi telin edildi.

​İran’da, “Dünya Kudüs Günü” etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşlerde, işgal rejimi telin edilirken, Müslümanların ilk kıblesini özgürleşeceği günün yakın olduğu mesajı verildi.

İran’ın dört bir yanında, mübarek Ramazan’ın son cumasında idrak edilen “Dünya Kudüs Günü” etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüşlerde, işgal rejimi telin edilirken,  Müslümanların ilk kıblesinde cuma namazını kılmak için zamanın yaklaştığına dair müjdeler verildi.

Başkent Tahran’da saat 10.30’da başlayan yürüyüşler,  kortejler eşliğinde Tahran Üniversitesi kampüsüne kadar sürdü.

Muhtelif STK’lar, kurum ve kuruluşların çağrısıyla yapılan ve yediden yetmişe oruçlu yüzbinlerce kişinin katıldığı yürüyüşte “Kahrolsun israil” sloganları eşliğinde tekbirlerle, “Filistin yalnız değildir” mesajı verildi.

ABD ve siyonist bayraklarının ateşe verildiği yürüyüşler, hava sıcaklığının 35 dereceyi geçtiği bir ortamda yapılırken Filistin bayrakları ile İran bayrakları dalgalandırılarak, “Filistin özgür olacak” sloganıyla direnişin zaferle sonuçlanacağı dillendirildi.

Başta Filistin direniş grupları olmak üzere mazlum ve mahrum Filistinlilere yardımların toplandığı masalar kurulurken, işgal rejimi israilin zulmü ve cinayetleri telin edildi.

ABD Başkanı Trump, işgal rejimi israilin başbakanı netenyahu başta olmak üzere bir çok emperyalist ve siyonistin, kuklalarının yakılarak ateşe verildiği gösterilerde "direnişin füzeleri işgalcilerin korkulu rüyası" yazılı pankartlar da taşındı.

Gösteriye katılan, İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, basına yaptığı açıklamada, işgal rejiminin zulüm ve cinayetlerinin sadece Filistinle sınırlı olmadığını söyledi.

Hacızade, "Bugün Suriye’de, Irak’ta, Libya, Lübnan ve hatta bütün bir bölgede yapılan ve yaşanan cinayetler, siyonistlerin komploları sonucu yaşananlardır. Şükürler olsun bu gün insanlar bunların farkında. Bu gün bu gördükleriniz, bu yürüyüşler geçen yıllarda yaşanan yürüyüşlerden çok farklı oluyor.  Fazla uzun olmayan bir zamanda işgal rejiminin yok oluşunu birlikte göreceğiz inşallah." dedi.

"Uzlaşma ve teslimiyet ise yok olmaktır"

İran eski savunma bakanlarından  Ahmed Vahidi de Filistin’in tek kurtuluş yolunun direniş ve dik duruş olduğunu belirterek, "Bu geçmişte de böyleydi şimdi de bu şekildedir. Direniş tek yoldur. Direnenler zafere ulaştılar. Uzlaşma ve teslimiyet ise yok olmaktır. Tabi ki, direniş bir bedel istiyor. Uzlaşmanın ödeyeceği bedel, direniş bedelinden daha fazladır. Bu gün bölgedeki mürteci rejimler, işgal rejimiyle işbirliği yapıyorlar. Bunun karşısında yiğit Filistin halkı kahramanca direniyor. Bu gün İran halkı sokaklarda yürüyorsa, bu Filistin halkının yalnız olmadığını gösterir. Hiç şüphesiz o mazlum Filistin halkı zafere ulaşacaktır." diye konuştu.

Meclis eski başkan vekili ve Tahran Cuma imamlarından Ebu Turabi Ferd, İran halkının İslam inkılabı ile birlikte  Filistin davasının bütün Müslümanların davası olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Ferd, "Bu gün yapılan Kudüs Günü yürüyüşleriyle İslam inkılabının zafer  yürüyüşleri arasında hiç bir fark yoktur. Bu yıl geçen yıllara oranla sadece İran’da  değil, bölge ülkeleri Suriye, Irak, Yemen, Filistin gibi bölge ülkeleri yada Avrupa ülkelerin de de Filistin için yapılan yürüyüşler farklı oluyor. Zira, İslam ümmetinin, Filistin ve Kudüs davasından hiçbir şekilde vaz geçmeyeceğini ortaya koyan sloganlar söylemler dile getiriliyor. Bu halkların güçlü iradesidir. Bu da kahraman Filistin halkına verilen güçlü destek mesajıdır." diye konuştu. (İLKHA)

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

Bir ayda aynı evde iki intihar

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55