,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İran'da ABD ve siyonist işgalciler telin edildi

İran'da ABD ve siyonist işgalciler telin edildi
ABD'nin eski Tahran Büyükelçiği binasının basılmasının 39. yıldönümünde İran'ın dört bir yanında 'Kahrolsun Amerika' ve 'Kahrolsun İsrail' sloganları yankılandı.

​ABD'nin eski Tahran Büyükelçiği binasının basılmasının 39'uncu yıldönümünde İran'ın dört bir yanında protestolar düzenlendi.

Ülkenin dört bir yanında protestolar düzenlendi

İran'da Öğrenci Günü olarak adlandırılan ve ABD'nin eski Tahran Büyükelçiliği'nin basıldığı gününün 39. yıldönümündeki halk yürüyüşleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran karşıtı yaptırımların ikinci dalgasını yürürlüğe sokmasını ilan etmesine denk geldi.

Tahran'da öğrenciler ve halktan birçok kesim, ABD'nin eski Tahran Büyükelçiliği binası önünde toplanarak 'Kahrolsun Amerika' sloganı atarak Beyaz Saray'ın hasmane ve zalimce yaklaşımlarından duydukları nefreti ilan ettiler.

Tahran'ın yanı sıra ülke genelinde birçok kent ve kasabada da Amerika karşıtı yürüyüşler gerçekleştirildi.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Caferi, Tahran’daki ABD'nin casusuluk merkezinin önünde "Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü" dolayısıyla düzenlenen törende halka hitap etti.

ABD'nin İran karşıtı yaptırımlarına değinen Tümgeneral Caferi, İslam Devrimi'nin 40 yıllık tarihinin ABD'nin İran karşısında elde ettiği başarısızlıkları gösterdiğini anlatarak, "Allah’ın yardımı başta olmak üzere İran halkının direnişi vasıtasıyla düşmanın psikolojik savaşla başlattığı son projesi olan ekonomik savaşı da yeneceğiz." dedi.

"ABD'nin İran'a karşı aldığı yaptırım projesinin çöküşe uğradığına tanık olduk"

"Bu günlerde, ABD'nin İran'a karşı aldığı yaptırım projesinin bir işe yaramadan çöküşe uğradığına tanık olduk." ifadesini kullanan Caferi, Batılı akademisyenlerin ABD'nin gücünün çöküşüne itiraf ettiğini hatırlattı.

İran’ın askeri gücüyle ilgili ABD basınında yayınlanan yazılara değinen Caferi, "Örneğin Foreign Policy dergisi, Pentagon'un İran'ın askeri kabiliyetinin son değerlendirmesinden sonra Amerikan komutanlarının Tahran'la savaşa girmek istemediğini söylüyor. Bu, ABD’nin İran’ın askeri gücünden korktuğu anlamına geliyor." açıklamasında bulundu.

"ABD'nin en büyük hezimeti, 8 yıllık İran-Irak savaşıydı"

Tümgeneral Caferi, konuşmasına şöyle devam etti: "ABD'nin en büyük hezimeti, 8 yıllık İran-Irak savaşıydı. Bu savaşta o dönemin süper güçleri olan Doğu ve Batı Bloku, İran İslam Cumhuriyeti’nin karşısında durdular. ABD’nin Yeni Ortadoğu Projesi de İran tarafından başarısızlığa sürüklendi. Bu, İran İslam Cumhuriyeti'nden önemli bir atılımdı. ABD, bu proje kapsamında işgalci israili Nil'den Fırat nehrine kadar genişletmek istiyordu."

"ABD’nin İran aleyhine kurduğu yaptırım komplosunu boşa çıkartacağız"

Caferi, "Amerikalılar bütün bu başarısızlıklardan kaçıyor. ABD, Yemen savaşının ana eksenini oluşturmakta. Bugün bu savaşta başarısız olduğu için kendisi ile Suudi Arabistan'ı saplandığı Yemen krizinden kurtarmak istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Caferi, "Allah'ın yardımıyla birlikte bilinçli halkımızın desteğiyle ABD’nin İran aleyhine kurduğu yaptırım komplosunu boşa çıkartacağız." diye konuştu.

Mustaz’aflar Seferberlik Kurumu'ndan 4 Kasım bildirisi

Mustaz’aflar Seferberlik Kurumu da 4 Kasım Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü" dolaysıyla bir bildiri yayımladı.

Mustaz’aflar Seferberlik Kurumu bildiride bu günü saygı ile andıklarını belirterek, İranlı inkılapçı gençlerin eski kuşağın yolunu büyük bir iktidarla sürdüreceklerini belirtti.

Bildiride, 4 Kasım'ın günü sadece Amerika’nın casusluk yuvasının fethedildiği gün olmadığı ve bundan başka beşeri tarihin bir dönüm noktası, küresel istikbarın ve tağutun hegemonyası çökertilmesi ile gerçekleştirildiği ve bu yüzden bu özel gün İmam Humeyni  tarafından ikinci inkılap olarak adlandırıldığı vurgulandı. (İLKHA)

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

Fransa'dan ayrılmak için sandık başına gidiyorlar!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55