,
  • BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

İran Cumhurbaşkanı Reisi Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Tahran’da yaptığı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Tahran'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Karabağ ve bölgedeki son durum ele alındı.

Cumhurbaşkanı Reisi, Paşinyan ile yaptığı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İran medyasına göre Cumhurbaşkanı Reisi, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın ziyaretinin "iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi açısından bir dönüm noktası" olacağını söyledi.

İran olarak komşuluk politikasına çok önem verdiklerini belirten Reisi, "Ermenistan Başbakanı ile birkaç toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda, özellikle bugünkü görüşmemizde, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve güvenlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesini ele aldık." ifadesini kullandı.

Bu sene İran ve Ermenistan arasındaki ticaret hacminin yüzde 42 oranında arttığını belirten Reisi, bunu 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi, Güney Kafkasya bölgesinin İran tarihinin ve kültürünün bir parçası olduğuna dikkat çekerek, bu bölgenin güvenliğinin İran için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Reisi, "Ermenistan Başbakanı ile bugün yaptığımız görüşmede bölgesel sorunların bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini, her türlü dış müdahalenin bölgede sorun yaratacağını vurguladık. Kafkasya bölgesinin kapasiteleri bu bölgede istikrarlı güvenlik ve barışı garanti edebilir." dedi.

İbrahim Reisi, Erivan ve Tahran arasındaki ilişkilerin artması için iki taraf arasında sağlanan anlaşmaların hayata geçirilmesini temenni etti.

Paşinyan ise bugünkü ikili görüşmede Soçi'de düzenlenen Ermenistan-Rusya-Azerbaycan Üçlü Zirvesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Reisi'yi bilgilendirdiğini ifade etti.

Reisi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Paşinyan, "İran mutlaka Karabağ sorunu ve Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkileri hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır." diye konuştu.

Paşinyan, "Sayın Reisi'nin bölgede istikrarlı barış ve güvenliğin tesisi konusundaki görüşüne katılıyorum." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55