,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Irak Kürdistanı siyasi partilerinden siyonist teröre tepki

Irak Kürdistanı siyasi partilerinden siyonist teröre tepki
Kudüs ve Mescid-i Aksa'da Ramazan'ın başından beri giderek tansiyonu arttıran siyonist işgal rejiminin, özellikle son bir haftada vahşete dönüştürdüğü saldırılara yönelik tepkiler tüm dünyada devam ediyor.

 

Siyanist terör rejiminin Filistinlilere yönelik başlattığı insanlık dışı saldırılara, yöneticilerinden tepki çıkmasa da halkı Müslüman olan ülke vatandaşlarından, yaşatılan vahşete tepkiler gelmeye devam ediyor.

Irak Kürdistanı'nda faaliyet gösteren siyasi partilerden Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtûy Îslmaîy Kurdistan) ile Adalet Toplumu Partisi (Komelî Dadgerî Kurdistan) Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarını şiddetlendiren işgalci siyonist rejime tepki göstererek Kudüs, Gazze ve Mescid-i Aksa'da gösterilen direnişe destek mesajı yayımladı.

Kürdistan İslami Birlik Partisi Başkanı Salahattin Muhammed Bahattin

"Filistin Hakk savaşının öncüsüdür, işgalcileri ve ağalarını yenilgiye uğratacaklardır"

Kürdistan İslami Birlik Partisi Başkanı Salahattin Muhammed Bahattin, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Maalesef bu bayram arifesinde ve bu mübarek mevsimde işgalci israilin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya vahşice gerçekleştirdiği saldırılara ve Gazze'yi bombalamasına şahit oluyoruz. İnanıyoruz ki, Filistin Hakk savaşının öncüsüdür, işgalcileri ve ağalarını yenilgiye uğratacaklar."

Adalet Toplumu Partisi (Komelî Dadgerî Kurdistan) Grubu Başkanı Abdussettar Mecidi

"Hiçbir halk biz Kürtler kadar Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bu acıyı hissedemez"

"Zalimlerin yaptıklarından Allah'ı habersiz sanma. Şüphesiz Allah onların hesabını, gözlerin donup kalacağı bir güne erteliyor." ayetini paylaşarak mesajına başlayan Adalet Toplumu Partisi (Komelî Dadgerî Kurdistan) Grubu Başkanı Abdussettar Mecid, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef yine uluslararası toplumun gözü önünde, mübarek Ramazan ayında siyonist varlık, Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara acımasızca saldırdı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nde sivillere ateş ederek aralarında masum çocuklar ve kadınların da bulunduğu onlarca Müslümanı şehid edip yüzlercesini de yaraladı."

Siyonist işgalcilerin yürüttüğü bu acımasız uygulamaların işgal dışında mazlum bir halka karşı yapılan bir katliam ve insanlığa karşı gerçek bir suç olduğunun altını çizen Mecid, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir halk biz Kürtler kadar Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bu acıyı hissedemez. İkimiz de düşmanların vahşeti ve uluslararası toplumun iki yüzlülüğü, sözde İslam ülkesi olan Arap ülkelerinin korkaklığının kurbanları olmuşuz.

Bundan dolayı Arap ülkelerinin Yahudi varlığıyla normalleşme şartlarından bir tanesi de Filistin halkının korunması ve sağlığı olmalıydı. Bu katliam karşısında oturup kınamayla yetinmemeleri lazımdı.

Eğer dünyadaki büyük güçler ve uluslararası toplum bölgeye huzurun gelmesini istiyorlarsa bu iki mazlum halka haklarını vermeleri lazım.

Zalimler de bunu iyi bilsinler, her ne kadar zalim olsalar ne kadar zülüm etseler ve işgal ile öldürmeye devam etseler o kadar ömürleri kısalır ve sonlarına yaklaşırlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55