,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

İpekyolu Belediyesinden bir "Z-Kütüphane" açılışı daha

İpekyolu Belediyesinden bir "Z-Kütüphane" açılışı daha
Van'ın İpekyolu Belediyesi okullarda eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) yapımına birisini daha ekledi.

İpekyolu Belediyesi tarafından teknoloji, donanım ve kaynak olarak zenginleştirilen Z Kütüphanesi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Yapımı tamamlanan Z Kütüphanenin açılışına katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, okuldaki öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, iki hafta önce Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu'nda zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yaptıklarını anımsattı. Öztürk, "İpekyolu Belediyesi olarak Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'nde yaptırılan Z Kütüphane, yani zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı için bir araya geldik. İki hafta önce Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu'nda zenginleştirilmiş kütüphanemizin açılışını yapmıştık. Bugün de başka bir okulda zenginleştirilmiş kütüphanemizin açılışını yapıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin keyifle bilimle ilgilenebilecekleri, bilgi sahibi olabilecekleri, araştırma yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Niyetimiz her hafta bir Z Kütüphaneyi okulumuzda açılışını yaparak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunmak. Kütüphaneler öğrencilerimizin keyifli bir zaman geçirebilecekleri aynı zamanda ilimlerini geliştirebileceği ortamlardır. İkinci Z Kütüphanemizin hem okulumuza hem de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Amacımız eğitimi çok iyi bir noktaya taşımak"

Amaçlarının Van'da eğitimi iyi bir noktaya taşımak olduğunu dile getiren Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Van maalesef eğitim anlamında istediğimiz bir yerde değil. Amacımız eğitimi çok iyi bir noktaya taşımak ve bununla ilgili ortamlar hazırlamak. İpekyolu Belediyesi olarak 120 okulumuzun hiçbirinde Z Kütüphane yok. İnşallah bundan sonra Z kütüphanelerin sayısı artacak. Yine okullarımızda Z Kütüphane, açık spor salonu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü eğitim sadece sınıftan ibaret değil. İyi öğrencilerimizin, iyi bir eğitim almaları ve geleceğe hazırlanmaları için kötü alışkanlıklardan uzak durabilmeleri için kütüphanelere ihtiyacımız var."

Öztürk, açılışın ardından sınıfları dolaşarak öğrenciler ile sohbet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55