,
  • BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

İnşallah, Ortadoğu’da oynanan bütün oyunları bozacağız

İnşallah, Ortadoğu’da oynanan bütün oyunları bozacağız
​Günümüzde yüzyıl önce oynanan büyük oyunların farklı sahnelerinin var olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, " İnşallah, Ortadoğu’da oynanan bütün oyunları bozacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek AK Parti Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısına katılmak üzere geldiği Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu.

Bir otelde gerçekleşen toplantıya Başbakan Yardımcısı Şimşek’in yanı sıra, bazı bakan yardımcıları, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları ve basın mensupları katıldı.

Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi’nin açılış konuşmasının ardından, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Başbakan Yardımcısı Şimşek,  Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, milli gelirin 2050 yılında 3 trilyon doların üstüne çıkacağını söyledi.

Şimşek, "Ülke olarak, bütün Ortadoğu’da barışın ve istikrarın hâkim olmasını istiyoruz. Ortadoğu’da barış, huzur ve istikrarda refah vardır. En çok da faydalanacak olan Türkiye’dir. Fakat bugün yüzyıl önce oynanan büyük oyunların farklı sahneleri var. Ve Türkiye olarak biz bu tehditlere karşı ne yapmak zorundayız? Tabii ki gerekeni yapmak zorundayız. Türkiye’nin Kürt kardeşlerimizle hiçbir sıkıntısı olamaz. Bizim terörle bir sorunumuz var. Terörden en büyük zararı bizim Kürt kardeşlerimiz görüyor.  Eğer bugün Urfa, bu verimli topraklarına, bu genç insanlarına, devletin yaptığı bunca alt yapıya, eğitim yaptığı bunca yatırıma, dünyanın en hızlı gelişen şehri değilse bunun sebebi terördür. Ben başka bir sebep bilmiyorum. Terörün korkusu ve endişesidir. Onun için biz terörle mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelede çok kararlıyız ve başarılıyız. Ama Türkiye asla ve asla kardeşlik hukuku konusunda, temel hak ve özgürlük konusunda zerre kadar tereddütü olmayan bir ülkedir. İnşallah, Ortadoğu’da oynanan bütün oyunları bozacağız. Ve biz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi çok daha güçlendireceğiz. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar var." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya’nın da kısa bir konuşma yaptığı toplantı, sunumlarla devam etti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55