,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

"İnşallah bayram vesilesiyle Ortadoğu'da acılar azalır"

"İnşallah bayram vesilesiyle Ortadoğu'da acılar azalır"
Gaziantep'te vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bayram vesilesiyle Ortadoğu'da yaşanan acıların son bulması temennisinde bulundu.

Gaziantep'te "Gaziantep Bayramlaşıyor" sloganıyla Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra devlet erkânının katıldığı geleneksel bayramlaşma programı düzenlendi.

Ulu Cami'deki bayramlaşma programında açıklama yapan Şimşek, bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Öğle namazına müteakip düzenlenen bayramlaşma programına Şimşek'in yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile partili milletvekilleri, Vali Ali Yerlikaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, meslek oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep Valiliği, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri ve kentteki meslek odalarının iş birliğiyle ilk defa düzenlenen bayramlaşma programına vatandaşlar, bu yıl da ilgi gösterdiler. Programda vatandaşlarla bayramlaşan Şimşek ve beraberindekiler, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra kentte görev yapan gazetecilerle de bayramlaştılar.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, bayramın huzur, bereket ve barış getirmesini temenni ederek, bayramın bütün insanlığa hayırlı olmasını diledi.

İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Şimşek, "Ramazan Bayramı'nın gazi şehrimize, ülkemize, milletimize, İslam coğrafyasına huzur, barış, refah getirmesini temenni ediyorum. İnşallah bu bayram vesilesiyle birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daha da pekişir. Ama özellikle de Ortadoğu coğrafyasında inşallah bu bayram vesilesiyle acılar azalır. İnşallah bu geniş coğrafyada kardeşlik tesis edilir, huzur, istikrar ve refah olur. İnşallah bütün insanlık için bu bayram güzelliklere vesile olur. Daha nice güzel bayramlara sevgiyle, huzurla erişmemizi Allah nasip eylesin." dedi.

Yaklaşık bir saat süren bayramlaşma programında çocuklara oyuncak, elmalı şeker ve pamuk şeker gibi çeşitli hediyeler dağıtılırken, büyüklere de meyan şerbeti ikram edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55