,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

İnovasyon ve Ar-Ge’nin Zirvesi Eylül Ayında

İnovasyon ve Ar-Ge’nin Zirvesi Eylül Ayında
Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde ikinci kez Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak.

Türkiye’nin uluslararası pazar payının artırılmasında Ar-Ge ve inovasyonun önemi her geçen gün artıyor. Dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de Ar-Ge faaliyetlerinde süreklilik sağlayan, inovasyonlarını hayata geçirebilen işletmeler sürdürülebilir rekabet avantajı yakalıyor. Tüm bu önemli dinamikler çerçevesinde Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ” düzenleniyor.

 

Geçen yıl 7 oturumda 30 konuşmacının yer aldığı zirve ve 50 stantta, 180 inovatif projenin tanıtıldığı sergi 5000’den fazla kişi tarafından ziyaret etmişti. Bu yıl 10 oturumda alanlarında uzman 40 konuşmacının katılacağı ve 100’e yakın kurum ve kuruluşun geliştirdiği inovatif projelerinin tanıtılacağı 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne 10 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

 

“Yerli Yenilik” İçin Lokomatif Olacak Zirve

 

İki gün sürecek zirvede düzenlenen oturumlarda; savunma sanayinden ulaştırmaya, sağlıktan iletişime kadar pek çok alanda fırsatlar ve alternatif modeller tartışılırken, yerlileşme ve millileşme konularında engel teşkil eden konular hakkında çözüm önerileri üretilecek. Vizyoner bir bakış açısıyla kalkınma ve ilerlemenin olmazsa olmazı “yerli yenilik” kavramlarının tanımlanmasına öncülük edilirken, merkezinde bilgi ekonomisinin yer alacağı yerel kalkınma modelinin oluşturulmasıyla ilgili sivil inisiyatif oluşturmak üzere çalışmalar gerçekleşecek. Bilgi ve yenilik ekonomisi kapsamında ulusal desteklerin yanında ek finansman kaynakları oluşturulmasıyla ilgili müzakereler yapılacak.

 

Bilgi Ekonomisine Geçiş, Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler, Yerli ve Milli Ulaşım Teknolojileri, İklim Değişikliği ve Yeşil Teknolojiler, Yerel Kalkınma: Teknokentler ve Sanayi Kümelenmeleri, Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri, Ar-Ge ve İnovasyonun Finansmanı, 4.5G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sağlık Sektöründeki Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme ve Yenilik Hikayeleri başlıklarında paneller gerçekleştirilecek.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ'nin katkıları ile düzenlenecek zirve kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri’ni Türkiye’nin geleceği için bir araya getirecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55