,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2473.787
  • Dolar 32.4746
  • Euro 34.7629
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

İngiltere Hizbullah'ı "terör listesine" aldı

İngiltere Hizbullah'ı "terör listesine" aldı
İngiliz İçişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Hizbullah'ın siyasi kanadı dahil, hareketi bütünüyle "terör örgütleri" listesine aldı.

İngiltere, Lübnan'daki Hizbullah'ı "terör grupları listesine" eklerken ​İran Dışişleri Bakanlığı da bu karara tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Lübnan'daki Hizbullah'ın yanı sıra Afrika'da faaliyet gösteren Anasır el-İslam ve JNIM örgütlerinin de terör listesine alındığı bildirildi.

İngiltere daha önce Hizbullah'ın sadece askeri kanadını terör listesine almıştı.

İngiltere'nin bu kararına tepkiler de gecikmedi.

İran'dan karara tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İngiltere'nin Lübnan Hizbullahı'nı "terör grupları listesine" almasını kınadı.

Hizbullah’ın Lübnan’ın diğer partileri gibi seçimlere katıldığına ve yasal faaliyetler yaptığına değinen Kasımi, bu örgütün ülke genelindeki meslek birlikleri ve belediyelerde aktif rol oynadığının altını çizdi.

Hizbullah'ın halihazırda Lübnan Parlamentosu’nda milletvekilinin bulunduğuna dikkat çeken Kasımi, ‘Hizbullah, Lübnan hükümetinde de yer alıyor ve bu örgütün Lübnan egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumasındaki parlak geçmişi dikkate alındığında, örgütün Lübnan’da ve bölgede desteklendiğini görebiliriz" diye konuştu.

İngiltere’nin, Hizbullah'ı terör grupları listesine almasının Lübnan halkının büyük çoğunluğunun görmezden gelindiği anlamına geldiğini dile getiren Kasımi, "İngiltere devletini gerçeklerle yüzleşmeye ve Hizbullah’ın son parlamento seçimlerindeki oylarına bakmaya davet ediyoruz." diye ekledi.

Kasımi, İngiltere'nin, Hizbullah'ı terör grupları listesini almasını şiddetle eleştirerek, "Lübnan’ın Hizbullah Örgütü bu ülkenin bir partisi olarak büyük bir halk kitlesi tarafından seviliyor." dedi.
Hizbullah’ın Lübnan’ın diğer partileri gibi seçimlere katıldığına ve yasal faaliyetler yaptığına değinen Kasımi, bu örgütünü ülke genelindeki meslek birlikleri ve belediyelerde aktif rol oynadığının altını çizdi.

Kasımi, "Hizbullah, Lübnan hükümetinde de yer alıyor ve bu örgütün Lübnan egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumasındaki parlak geçmişi dikkate alındığında, örgütün Lübnan’da ve bölgede desteklendiğini görebiliriz." diye konuştu.

Kararla Lübnan halkının büyük çoğunluğunun görmezden gelindiğini belirten Kasımi, "İngiltere devletini gerçeklerle yüzleşmeye ve Hizbullah’ın son parlamento seçimlerindeki oylarına bakmaya davet ediyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55