,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

İngiliz hükümetine PKK/YPG çağrısı

İngiliz hükümetine PKK/YPG çağrısı
İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, PKK ile YPG bağlantısının kesin olduğundan İngiliz hükümetinin bu konuda tavrını açıkça ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, PKK ile YPG bağlantısının kesin olduğunu dolayısıyla İngiliz hükümetinin bu konuda tavrını açıkça ortaya koyması gerektiğini söyledi.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, Dışişleri Komisyonunun 3 aylık çalışması sonucunda hazırlanan, "Kürtlerin hevesleri ve İngiltere’nin çıkarları" başlıklı raporun PKK ile YPG bağlantısını kesin olarak ortaya koyduğunu dolayısıyla İngiliz hükümetinin bu konuda tavrını netleştirmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin YPG’yi PKK ile bağlantılı bir terör örgütü olarak gördüğünü, ABD’nin ise aynı örgütü IŞİD’le mücadelede müttefik saydığını ve silah sağladığını aktaran Tugendhat, İngiltere’nin bu bağlamda hangi pozisyonda olduğunu açıklığa kavuşturması gerektiğini dile getirerek “Araştırmamız sırasında sunulan kanıtlar bu grubun PKK ile bağlantılı olduğunu temellendirdi. Ancak İngiliz Dışişleri Bakanlığı, bu bağlantıların mevcudiyeti konusunda bile kararsız göründü. Bu inanılabilir değil. Dışişleri, tekrar tekrar bildirilen bağlantılardan söz etmeyi bırakıp bu konuda kendi açık görüşüne sahip olmalı.” şeklinde konuştu.

Komisyonun 9 Ocak’ta gerçekleşen son oturumunda İngiltere'nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, "PKK ile kendimiz ilişki içinde değiliz ancak olası bağlantılar konusunda kaygılıyız. PKK ile temasımız yok. İlişkilerin de farkındayız. PYD Suriye Demokratik Güçleri içinde hâkim güç. Biz teçhizat, silah sağlamıyoruz bu güçlere. Hava desteği alıyorlar çünkü desteklediğimiz bir çatışma içindeler. PYD ve YPG ile konuştuğumuzda, PKK ile ilişkileri kesmesi gerektiğini söylüyoruz. Pratikte ise muhtemelen kesmiyorlar. İlişkiler ortada. Bunu biliyoruz ancak PKK ile temasımız yok. Bu meseleyi PYD ile her zaman gündeme getiriyoruz. Çatışma ortamı dikkate alındığında aynı tarafta çarpışanlar arasında silah geçişi olmuyorsa şaşırırım. Başka türlü düşünmek naiflik olur." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55