,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

İnce: Batman Belediyesinin imar planı yeni bir şehir oluşturacak genişlikte

İnce: Batman Belediyesinin imar planı yeni bir şehir oluşturacak genişlikte
Batman’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Batman Belediyesinin çalışmalarından bahsederek, Batman Belediyesinin imar planının yeni bir şehir oluşturacak genişlikte olduğunu söyledi.

Batman temasları çerçevesinde belediyeyi ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, belediye yönetiminden aldığı brifing sonrası kameraların karşısına geçti.

Belediyenin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirten İnce, Batman Belediyesi Başkan Vekili Hulusi Şahin’in belediyeyi eski yönetimden yüklü borçla devralmasına rağmen çok başarılı, verimli çalışmalara imza attığını söyledi.

Belediyenin halkın ihtiyaçlarını karşılayacak birçok hizmeti hayata geçirdiğini belirten İnce, Batman Belediyesinin imar planının yeni bir şehir oluşturacak genişlikte olduğunu vurguladı.

Belediyeden hizmetleriyle ilgili doyurucu sunum aldığını söyleyen İnce, “2021 yılında belediye hizmetlerinin nasıl gittiği, belediye hizmetlerinde ne durumda olduğumuzu ve önümüzdeki süreç içerisinde hangi çalışmaların yapılacağı konusunda ciddi bir çalışma yapıldığı hakkında sunum aldık. Geldiğimiz noktada belediye başkan vekilimizin devraldığı belediye yönetiminin, daha önceki döneminde borcunu ödeyemeyen bir belediye ve hizmet üretemeyen bir belediyeden, kayıtsız ne yaptığını bilemeyen bir belediyeden borçlarını ödeyen, gelirlerini artıran ve Batmanlı hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu bir belediye konumuna geldiğini gördük.” dedi.

Batman’a gelirken park ve yolların yenilendiğini gördüklerini vurgulayan İnce, şöyle devam etti:

“Hakikaten geldiğimiz noktada araç parkının yenilendiğini ve genişletildiğini, asfaltlı yolların artırılarak toplam 194 kilometre asfaltın son dönemde yapıldığını, kaldırım taşlarının yenilendiğini, yeşil alanların çok sayıda artırıldığını, özellikle yeni dönemde 20 parkın inşa edildiğini, içme suyu hattı ve depolarının yenilenip büyütüldüğünü, itfaiye binasının yenilendiğini, belediye hizmet binasının başlanılarak yüzde 50 seviyesine gelindiğini, yani pazar yerlerinin yapıldığını, otogarın yenileme çalışmalarının devam ettiğini, muhtar evlerinin oluşturulduğunu ki şu ana kadar 20 adet inşa edildiğini, her şeyden önemlisi Batman’a yeni bir imar planı gerçekleştirildiğini ki önümüzdeki yıllarda bunun getirisi daha yüksek olacaktır. Yeni bir şehir oluşturulacak imar planının oluşturulduğunu gördük.”

İnce sözlerini söyle sürdürdü: “Şehir estetiğine önem verildiğini ve her şeyden önemlisi kadınlara ve gençlere çok önem verildiğini, kadınlara yönelik aile hizmetlerinin artırıldığını, yine kadın girişimcilere destekler verildiğini, kadın kooperatiflerine destekler verildiğini ve ilk kez Batman’da ilk kadın konuk evi yapıldığını gördük. Bunlar gerçekten sayılamayacak büyük hizmetler. Birkaç tanesini daha sıralamak gerekirse, adresleme hizmetlerinde modern bir çalışmanın yapıldığını ve ilk kez yine sadece insana değil; ayvanlara da yatırım yapan ve onlara da bir can gözüyle bakan bir modern hayvan barınağı yapıldığını gördük.”

Gelecek süreçte daha güzel hizmetleri görmeyi umut ettiklerini söyleyen İnce, “Yine vahşi bir depolamadan modern bir depolamaya geçilerek, katı atık tesislerinde modern bir yapı oluşturuldu. Burada çöpten üretilen elektrikle bunun Batman ekonomisine kazandırıldığını gördük ve şahit olduk. Sosyal hizmetlere büyük ağırlık verildiğini bunların hızla artırdığını, bu konuda taziye evlerine yönelik cenaze hizmetlerinin memnuniyetle üretildiğini gördük. Spora önem verildiğini, daha önceki dönemlerde adeta spor çalışanlarının, antrenörlerinin, çok daha farklı hizmetlerde adeta çöp çalışmalarda görevlendirildiğini bunların tekrar spora kazandırılarak Batman’ın adının yeniden sporla duyurmaya başlandığının memnuniyetle gördük. Önümüzdeki süreç içerisinde bu çalışmalara hızla ağırlık verilerek ve artırılarak devam edilecek. Modern dünyanın geliştirdiği şehircilik anlayışını Batman’da da çalışılıp üretildiğini gördük. Bu başarılı çalışmaların devam etmesini diliyorum.” dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55