,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

İmplant yaptıracaklara önemli tavsiye!

İmplant yaptıracaklara önemli tavsiye!
Ağız Diş Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın, implant yaptıracakların mutlaka öncesinde implantın sertifikalı ürün olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dentram Klinikleri kurucusu Ağız Diş Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın “İmplant uygulamasında başarının iki önemli ayağı vardır. Uzun süreli klinik sonuçlarla başarısını ispatlamış uluslararası standartlarda patentli ürünlerin kullanılması ve iyi eğitim almış, tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması. Bu iki önemli faktörün bir araya geldiği durumlarda implant, dişsizliğin en kolay çözümüdür” şeklinde konuştu.

Diş implantının sadece doku dostu titanyumdan yapılabileceğine dikkat çeken Yalçın, “İmplant yaptırırken ilk olarak kullanılan malzemeden emin olunmalıdır. Bu da ancak diş implantının patent ve sertifikasının sorulmasıyla anlaşılabilir. Kullanılan implantın FDA (Food and Drug Administration) belgesi olması önemlidir. Sağlıklı bir implanta sahip olmanın ikinci kuralı ise deneyimli ve bu konuda eğitimlerini tamamlamış uzmanların tercih edilmesidir. İmplant yaklaşık 10 - 15 yıldır gündemimizde ve  bu konuda doğru uzmanı bulmak da doğru ürünü bulmak kadar önemli” dedi.

On yıllarca kullanma şansı var

Doğru ürünle doğru uzman tarafından yapılan diş implantlarının on yıllarca sorunsuz kullanma şansının olduğunu belirten Yalçın şunları ekledi; “Uzun yıllar sorunsuz kullanım için daha başta iyi araştırmak gerekli. İmplant markası seçerken uzun yıllardır sektörde olan, klinik takipleri literatürde yer almış, belli başlı üreticiler tercih edilmeli. Bu sayede herhangi bir sorun durumunda uyumlu parça tedarikinde de sıkıntı yaşanmaz. Ürün de gönül rahatlığıyla kullanılır. Piyasada çok sayıda implant firması var ve bunların bir kısmı kapanıyor. Bu firmaların implantlarının kullanılması durumunda ileride ihtiyaç duyulabilecek parça değişimleri sırasında bu parça bulunamıyor ve kemikle iyi kaynaşmasına rağmen üstüne diş yapılamadığı için bu implantları çıkarmak gerekiyor.”

Hiç dişi olmayan da kemik sorunu olan da yaptırabilir

Gelişmeler sayesinde ağzında hiç dişi olmayanlara gerekli implant sayısının azaldığını, kemik sorunu olanlara da farklı çözümler uygulandığını belirten Yalçın, “Tüm diş eksikliğinin giderilmesi için ideal implant sayısı için üst çenede ortalama 8, alt çenede ise 6 implant uygulanmasını önermekteydik.  Hastaların çene kemiklerinin yetersiz olduğu veya anatomik engellerin olduğu durumlarda maliyeti de düşürmek amaçlı bugün üst çenede 6, alt çenede ise 4 implant uygulayarak sabit protez uygulayabilmekteyiz. Bu implantların özelliği daha uzun ve açılı olması. Bu durum hem operasyon alanını ve süresini azaltmış hem de tedavinin hastaya getirdiği mali yükü önemli ölçüde rahatlatmıştır” şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55