,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

İMKON - Yenimahalle Belediyesi İşbirliği İle Ustalık Sınavı Ve Ustalık Belgelendirme Protokolü

İMKON - Yenimahalle Belediyesi İşbirliği İle Ustalık Sınavı Ve Ustalık Belgelendirme Protokolü
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yenimahalle Belediyesi İşbirliği İle Ustalık Sınavı Ve Ustalık Belgelendirme Protokolü imzalanacak.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yenimahalle Belediyesi İşbirliği İle Ustalık Sınavı Ve Ustalık Belgelendirme Protokolü imzalanacak.

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kısa adı İMKON olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu 45 birlik ve 120 bin üyeyi bünyesinde bulunduran 5 federasyondan oluşan sektörün en büyük sivil toplum kuruluşudur. İMKON’ un amacı, sektörün tamamının sorunlarını çözme odaklı sivil toplum kuruluşu (STK) olmaktır.

 

Çalışma hayatımızı yakından ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde TBMM Genel kurulunda kabul edilerek, 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaşmıştır.

 

Bu kanun, 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda da önemli değişiklikler yapmıştır, bu değişikliklerin en önemlilerinden biri şüphesiz; çalışma hayatımızı yakından ilgilendiren ağır iş meslek kollarında çalışanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirmiştir.

 

Kanuna göre; “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayınlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca belirtilen mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmayan kişilerin çalışma hayatları yasaklanacaktır.”  denmektedir.

Başta ağır iş kollarından sayılan inşaat sektör, meslek kollarının 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna eklenen 6645 sayılı kanun ve İLO Sözleşmeleri hukuku gereği 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle inşaatlarda belgesiz çalışma hayatı yasaklanmasıyla birlikte, birçok alandaki ilk yenilikleriyle belediyecilik ve insana hizmet kalitesini yükseltmeyi öne çıkaran Yenimahalle Belediyesi çalışanlarının, tarafımızdan Mesleki Yeterliliklerini ölçmek, sınav ile belgelendirmek, ihtiyaca göre eğitim vermek üzere Yenimahalle Belediyesi’yle inşaat iş faaliyetlerinde çalışanların belgelendirilmesiyle ilgili İşbirliği Protokolü imzalanacaktır.

Söz konusu protokole siz değerli basın mensuplarını, diğer kamu kuruluşları ve ilgili kuruluşları özendirmek iş sağlığı güvenliği ve meslek hayatının kalite standardını artırmaya yönelik bu işbirliği protokolü desteklemek adına aramızda görmekten mutluluk duyarız  (23/02/2017)

 

Tahir TELLİOĞLU

İMKON-Genel Başkanı

TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı                                                                                 

                       

Tarih     :24.02.2017 – Saat:10.00

Yer       : Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu

LCV     :Arzu Yatar 0553 450 59 95 – 285 53 29       www.imkon.org.tr

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55