,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

İMKANDER: "Kurbanda önceliğimiz mazlum coğrafyalardır"

İMKANDER: "Kurbanda önceliğimiz mazlum coğrafyalardır"
10 yıldır mazlum coğrafyalarda kurban organizasyonu yapan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, bu sene de başta Afrika olmak üzere İslam coğrafyasında muhtaç durumda olan ülkelerde vekâleten kurban kesmeye devam edeceklerini belirtti.

Kuruluş amaçlarının zulme maruz kalarak yer değiştiren ve mülteci durumuna düşen insanlara yardım etmek olduğunu söyleyen İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, kurbanın önceliklerinin mazlum coğrafyası olduğunu söyledi.

İki bayramından birine adını veren ve Müslümanların en önemli ibadetlerinden olan Kurban ibadetini ifa etmek için birçok farklı ülkede kurban keserek yardıma muhtaç insanlara ulaşan STK’lar, yaptıkları yardım ve kurban organizasyonlarına aralıksız devam ediyorlar.

10 yıldır mazlum coğrafyalarda kurban organizasyonu yapan Özer, bu sene de başta Afrika olmak üzere İslam coğrafyasında muhtaç durumda olan ülkelerde vekâleten kurban kesmeye devam edeceklerini belirtti.

Özellikle savaşların ve işgallerin olduğu ve bundan dolayı insanları zulme maruz kaldığı, yer değiştirdiği, mülteci durumuna düştüğü bölgelerde kurban kestiklerini söyleyen Özer, "İMKANDER kurulduğundan beri, yani yaklaşık 10 yıldır kurban organizasyonları yapıyoruz. Önceliğimiz Türkiye’ye sığınan mültecilerdi. Ancak bu durum süreç içerisinde gelişti ve Suriye’de, Kafkasya’da Afrika’da, Arakan’ da, zulmün olduğu pek çok yere ulaşmış olduk. Bu sebeple önceliğimiz özellikle yine bu bölgeler olacak. Özellikle Suriye’de kurban organizasyonu yapıyoruz. Çeçenistan’daki savaştan dolayı, Gürcistan’daki Pankisi vadisine gelmiş olan, mülteci kamplarında yaşamaya mahkûm olan çeçen ve İnguş(Kafkasyalı) kardeşlerimize yönelik kurban faaliyetimiz olacak." dedi

Özer, "Çalışmalarımız geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de en büyük ağırlığı Afrika’da olacak. Çünkü özellikle kurban konusunda, gıda konusundaki en temel ihtiyacın Afrika’da olduğunu düşünüyoruz. Kurban dağıttığımız insanların özellikle gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olmasına gayret ediyoruz. Çünkü bu bölgelerdeki insanlar neredeyse hiçbir şekilde bir yıl boyunca et yüzü görmemişler." şeklinde konuştu.

Kurban dağıtırken en temelde ihtiyaç sahibi olan kişileri bulmaya gayret ettiklerini ifade eden Özer, şunları söyledi:

"Kurban dağıtırken en temelde ihtiyaç sahibi olan kişileri bulmaya gayret ediyoruz. Afrika bu konuda gerçekten çok önemli bir bölge. Çünkü en temel gıda maddelerinden bile yoksun durumdalar. Özellikle Afrika’nın Pek çok bölgesindeki camilerin imamları ile beraber çalışıyoruz. Planlarımız belli bir merkezde kesildikten sonra her bir camii imamına kurban alanına gelir ve onlarla beraber ekiplerimiz köyleri gidiyor ve en ücra köşeleri bölgelere giderek oradaki kardeşlerimize kurban etlerini ulaştırmaya çalışıyoruz.  Ebetteki en büyük önceliğimiz de mülteci kampları oluyor. Sadece kurban organizasyonu değil onların en temel ihtiyaçlarını 12 ay boyunca karşılamaya çalışıyoruz. Kurban organizasyonu yaptığımız bütün bölgelerde 12 ay boyunca Adak, Akika, şükür kurbanı gibi kurbanları düzenli olarak kesiyoruz. Ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Afrika’da özellikle pek çok bölgedeki yetimhaneler için düzenli olarak kesiyoruz. O sebeple bir yıl boyunca bizim bu organizasyonlarımız sayesinde, et gibi en temel ihtiyaçlarına kavuşan insanların sayısı milyonları buluyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55