,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

İmamoğlu seçim döneminde ne vaad etti ne yaptı?

İmamoğlu seçim döneminde ne vaad etti ne yaptı?
​Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İBB Başkan Adayı olan ve yapılan seçim sonrasında İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, yaptığı seçim vaatleriyle gündeme gelmişti ancak seçim sonrasında vaatlerinin tersine hareket etti.

Türkiye ve dünyada gerçekleşen seçimlerde aday olarak gösterilen belediye başkanları, milletvekilleri, cumhurbaşkanı, başbakan adaylarının tamamı iş başına gelmeden önce seçim sürecinde halka çeşitli vaatlerde bulunuyor.

Kimisi vaatlerinin bir kısmını yerine getirip bir kısmını yerine getirmezken kimisi ise tam aksine vaadini yerine getirmek yerine halka olumsuz yansıyan kararalar alarak vatandaşın daha fazla zor durumda kalmasına sebep oluyor. Vatandaş ise gelen adayların sözlerini tutup tutmadığına bakarak yeni seçim döneminde farklı adaylara yöneliyor.

İBB Başkan adayı olduğu süreçte sosyal yardımlardan ulaşıma, sağlık hizmetlerinde eğitime, faturalardan evlilik yardımlarına, iş istihdamından ekonomiye kadar birçok alanda yatırım yapacaklarını dile getiren İmamoğlu, başkan seçildikten hemen sonra yaptığı bir iki küçük icraat sonrasında belediye bütçesinin yetmediği gerekçesiyle İSPARK'tan ulaşıma, halk ekmekten suya kadar birçok kalemde zam üstüne zam yaptı.

"Her şey çok güzel olacak" sloganıyla seçim sürecinde meydanlarda olan İmamoğlu, vatandaşın dar boğaza girdiği dönemde indirime gitmesi gerekirken birçok kalemde zam yapması tepki ile karşılanıyor.

2021 yılı başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere su faturalarına yüzde 25 zam yapılmasını isteyen İmamoğlu, yaptıklarıyla seçim vaatlerinin havada kaldığını göstermiş oldu.

Daha önce Halk Ekmek'e yapılan yüzde 33'lük zam ve son olarak suya yapılması teklif edilen yüzde 25 oranında zammın doğru olmadığını söyleyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, halkın "zam" sözcüğüne tahammülünün kalmadığını ifade etti.

Seçim vaatlerinden olan istihdam sözünü yerine getirmesi beklenirken göreve geldiği dönemde binlerce İBB çalışanının iş akdini fesheden İmamoğlu, işten atılan İBB çalışanları tarafından çokça eleştirilmişti.

Tüm İstanbul’un insanca yaşamasını sağlamak adına 150 bin kişiye iş olanağı sağlayacaklarını ancak şimdiye kadar bu alanda bir adım atmayan İmamoğlu, Türkiye ekonomisinin can damarı olan İstanbul’un işsizlik sorunu hafifletecek imkânlar oluşturacaklarını, yeni iş imkânları oluşturarak İBB’nin genişleyen hizmetleriyle 25 bin kişiyi doğrudan istihdam edeceklerinin de sözünü vermişti.

Ulaşımla ilgili yeni yatırımlar yaparak ulaşımın rahatlayacağı sözünü de veren İmamoğlu, döneminde yine toplu taşıma sorunları devam ediyor. Pandemi sürecinde dahi otobüslere, metrobüslere, metrolara, tramvaylara adeta birbirleri iterek binen vatandaşlar bu gidişle Covid-19'dan kaçamayacaklarını herkesin bu hastalığı geçireceğini ifade ediyorlar.

İş başına geldiği dönemde ihtiyaç fazlası ve israf olduğu gerekçesiyle belediye hizmet araçlarını Yenikap Meydanı'nda sergileyen İmamoğlu'nun kısa süre sonra KOÇ grubuna ait olan bir otomotiv şirketinden çok sayıda aracı yüksek fiyata kiralaması da ciddi tepki çekmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55