,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

İmamlar pandemi sürecinde hizmetleriyle örnek oldular

İmamlar pandemi sürecinde hizmetleriyle örnek oldular
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, pandemi sürecinde tedbirlere en çok riayet edilen mekanların camiler olduğunu söyledi.

Engin, pandemi sürecinde din görevlilerinin gerek Vefa Destek Gruplarındaki hizmetleri gerekse de filyasyon ekiplerinde yaptıkları hizmetlerle örnek olduklarına dikkat çekti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınına karşı vatandaşların bu süreci daha rahat atlatabilmesi için Vefa Destek Grupları ve filyasyon ekiplerinin kurulduğunu hatırlatan Engin, kurulan her iki grupta da din görevlilerinin gerek gönüllü olarak gerekse görevlendirilme suretiyle etkin bir şekilde görev aldıklarını belirtti.

Engin, "Vefa Destek Grupları, pandemi sürecinin başlangıcından itibaren kültürümüzün temel değer ve eylemlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın gereği olarak oluşturulmuş ve gerçekten bu süreçte güzel hizmetler sunmuş ve sunmaya da devam eden bir oluşumdur. Din görevlilerimizde kurulduğu ilk günden itibaren vefa destek gruplarında büyük fedakarlıklarla görev yaptılar. Daha sonra oluşturulan filyasyon ekiplerinde de yine din görevlilerimiz büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor. Ev ev dolaşıp, karantina altına alınan vatandaşları ziyaret ediyorlar, bir ihtiyaçları olup olmadığını, karantina kurallarına uyup uymadıklarını kontrol ederek, gerekli ikaz ve uyarılarda bulunarak vatandaşlarımızı bilgilendirmektedirler." dedi.

"Camilerimiz bu süreçte Covid-19 tedbirlerine en çok uyulan mekanlar olurken, din görevlilerimizde yaptıkları hizmetlerle örnek olmuşlardır"

Zorlu bir süreçten geçildiğinin altını çizen Engin, şunları söyledi:

"Bu zorlu süreci güzel hizmetlerle geçiren din görevlilerimiz ile ilgili gerek basın yayın kuruluşlarında gerekse sosyal medyada çıkan 'Ne yapıyorlar boşuna para alıyorlar gibi' son derece yersiz ithamlar, bizleri ve büyük fedakarlıklarla bulaşma riski ile karşı karşıya kalarak, zor şartlarda hizmet vermeye çalışan fedakâr din görevlilerimizi de üzmektedir. Oysa camilerimiz bu süreçte Covid-19 tedbirlerine en çok uyulan mekanlar olarak, din görevlilerimiz de yaptıkları hizmetlerle örnek olmuşlardır. Çünkü biz din gönüllüleri olarak, vatanımızın, milletimizin, ezanımızın, inancımızın, bayrağımızın, namus ve iffetimizin korunması, muhafaza edilmesi, gelecek nesillere daha güzel ve sağlam gençlik yetiştirilmesi noktasında ne gerekiyorsa bunu her zaman yapmaya hazır olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm din gönüllüsü hocalarımızı yapmış oldukları özverili hizmetlerden dolayı kutluyor, kendilerine, eş ve çocuklarına ve ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat yaşamalarını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55