,
  • BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

İmamlar hutbe okuma yarışmasında ter döktüler

İmamlar hutbe okuma yarışmasında ter döktüler
"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Etkin Hutbe Sunumu Yarışması" kapsamında bölgedeki illerin imamları Türkiye finali için yarıştılar.

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Etkin Hutbe Sunumu Yarışması" kapsamında imamlar, Diyarbakır'da bölge birinciliği için ter döktüler.

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Etkin Hutbe Sunumu Yarışması" kapsamında bölgedeki illerin imamları Türkiye finali için yarıştılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen yarışmanın Türkiye finali için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden birçok imam Diyarbakır'da ter döktü.

Yarışmaya İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kayapınar İlçe Müftüsü M. Sırrı Şık ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş jüri üyesi olarak katılırken, Yenişehir İlçe Müftüsü Şefket Dilmaç ve çok sayıda imam da izleyici olarak katıldı.

Yarışma başlamadan önce İşliyen tarafından yarışma kuralları ve puanlama sistemi anlatıldı.

Yenişehir ilçesinde bulunan Sümer Camii'nde düzenlenen yarışmaya Gaziantep'ten Veysel Karakuş, Batman'dan Mehmet Emin Kızıltaş, Adıyaman'dan Fatih Kaya, Malatya'dan Enes Turgut Polat, Diyarbakır'dan Mehmet Karadağ, Şanlıurfa'dan Hüseyin Kaçar ile birçok imam katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren İşliyen,"Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Türkiye genelindeki çalışanları arasında 'etkili hutbe sunumu', 'Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma', 'ezanı güzel okuma' ve 'hafızlık yarışmaları' tertip etmektedir. Bu yarışmalar yıl içerisinde önce ilçe birincileri seçilerek, sonra il birincileri, daha sonra da Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği bölgelerde bölge birincisini seçmek üzere yarışmaktadırlar. Seçilen bölge birincileri Türkiye finaline katılmaktadır. Bugün Sümer Camii'nde bölge yarışmasını yapmaktayız. Etkili hutbe sunumunda Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Elazığ illerimizden gelen yarışmacılarımız 8 bölge ile Diyarbakır'da yarışıyorlar. İnşallah yarışmanın neticesinde birinci olan arkadaşımız Türkiye finalinde bölgemizi temsi edecek." dedi.

Hutbe yarışmasından maksadın imamların güzel hutbe sunumuna teşvik edilmesi olduğunu ifade eden İşliyen, "Kur'an-ı Kerim yarışmalarından maksat Kur'an-ı Kerim'in güzel okutulmasına teşvik edilmesidir. Ezanda da hafızlıkta da aynı hedef gözetilmiştir. Ben Diyarbakır'ımızın dışında gelen kardeşlerimize, meslektaşlarımıza 'Hoş geldiniz.' diyorum. Hep birlikte güzel ve başarılı bir yarışma olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Mübarek Ramazan gününde bu tür çabaların Ramazan ayının feyz ve bereketinden istifade etmeye vesile olmasını niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda, Gaziantep'ten Veysel Karakuş, Türkiye finaline katılmaya hak kazanarak, bölge birincisi olarak seçildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55