,
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

İmam Hatipliler Kurultayı yarın Sivas’ta yapılıyor

İmam Hatipliler Kurultayı yarın Sivas’ta yapılıyor
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 19’uncu İmam Hatipliler Kurultayı, yarın Sivas’ta yapılacak.

19’uncu İmam Hatipliler Kurultayı, 3-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye genelindeki 600 civarında imam hatip derneğinin katılımıyla gerçekleştirilecek kurultayda yılın şiarı ve sonuç bildirgesi açıklanacak.

Sivas İmam Hatipliler Derneği ev sahipliğinde 3-4 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek kurultaya Türkiye genelindeki tüm il ve ilçe imam hatip dernek başkanları, okul müdürleri ve eğitimciler iştirak edecek.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi desteği ve ev sahipliğindeki kurultayda; eğitimciler, akademisyenler ve STK temsilcileri yılın değerlendirmesini yaparak önümüzdeki dönemin planları üzerinde duracak.

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Duman’ın selamlama konuşmasıyla başlayan kurultayın açılış oturumunda İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katılımcılara hitap edecek.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan’ın yılın şiarını açıklamasının ardından ise İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez "Biz, Va’dimiz, Ahdimiz ve Misakımız" başlığıyla açılış dersini gerçekleştirecek. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün "Geleceğin İnşasında İmam Hatip Neslinin Rolü" üzerine konuşmasından sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Genel Değerlendirme ve Geleceğe Bakışlar" konulu konuşmasını yapacak.

Kurultayın ikinci gününde ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ahde Vefa" konulu kapanış oturumunu gerçekleştirecek.

Her yıl farklı bir şehirde yapılıyor

Kurultaylar, hem geçmiş dönemi değerlendirme ve eksikleri tespit etme hem de gelecek döneme ilişkin projeksiyon belirleme amacı taşıyor. Aynı zamanda tüm camianın bir araya gelerek sorunları ve çözüm önerilerini tartıştığı geniş bir istişare zemini sunuyor. İlk yola çıktığı 2005 yılından itibaren her yıl bir imam hatip derneği ev sahipliğinde farklı bir şehirde yapılan kurultayın ev sahipliğini bu kez Sivas İmam Hatipliler Derneği üstleniyor. 600 il ve ilçe derneği temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin 500 kişilik bir katılımla gerçekleştirilen kurultaylar daha önce de Aksaray, Nevşehir, Malatya, Antalya, İzmir, Kahramanmaraş imam hatip dernekleri ev sahipliğinde bu şehirlerde gerçekleştirilmişti.

Sonuç bildirgesi açıklanacak

Kurultay sonunda camianın eğitimle ilgili çeşitli konularda görüşlerini içeren ve bir manifesto niteliği taşıyan sonuç bildirgeleri açıklanıyor. Her yıl eğitim dönemi başında açıklanan yılın şiarı da kurultaylarda duyuruluyor. Bir yıl boyunca belirlenen şiar üzerine hem ÖNDER Genel Merkezi hem de il ve ilçe dernekleri olarak Türkiye genelinde çalışmalar yapılıyor. 2015 yılında "Nitelikli Yenilik" kavramıyla başlayan yılın şiarı geleneği, daha sonra "İstikamet Üzere, Samimiyetle, Bilgi ve Hikmetle, Ehliyet ve Liyakatle, Basiret ve Ferasetle son olarak da Adalet ve Merhametle" kavramlarıyla devam etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55