,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

İmam Hatip ortaokulunda Mevlid-i Nebi etkinliği

İmam Hatip ortaokulunda Mevlid-i Nebi etkinliği
Viranşehir 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu tarafından Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halis Demir konferans salonunda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Ahmet Pasçı hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan Mevlid-i Nebi  etkinliği, öğrenciler tarafından okunan ilahiler ve şiirlerle devam etti.

Etkinlikte, Okul Müdürü Çetin Gören, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Güren, "Gençlerin, geleceğin temeli olduğunu ifade ederek 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu olarak gençlerimiz için her şeyi yapıyoruz. Milli, maddi ve manevî olarak Hazreti Peygamberi örnek alan bir gençlik yetiştirme peşindeyiz. Bu programları düzenlememizin amacı budur. Bu program da emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederek Mevlid Kandilinin İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesi temennilerimle, her iki cihan saadeti diler, tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini ve Mevlid-i Nebi etkinliğini tebrik ederim." dedi.

Mevlid-i Nebi etkinliğine konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Rakıp Güzel, "Nerede Peygamberden bahsedilirse orada Peygamber Efendimizin ruhaniyeti vardır. Ne mutlu size ki Peygamberimizin ruhaniyetiyle birlikte burada çocuklarınızın gösterilerini seyrediyorsunuz. Allah o çocukları yetiştiren anne, baba ve öğretmenlerinden razı olsun. Ebu Heysem adında bir sahabe, Peygamberin arkadaşıydı. Bir akşam, biri kapıyı çalıyor. Evin çocuğu bize gelen var. Sanırım bu kapıyı çalan Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin kapı çalmasıdır. Çocuk ben kalkıp kapıyı açıyorum.' Kapıyı açıyorlar ki Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellem kapının önünde. Peki, o çocuk nasıl biliyor, Peygamber Efendimizin kapı vuruşunu. Çünkü o evde hep sahabeler anlatılıyordu. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellem anlatılıyordu. Bundan dolayı çocuk ezberlemiş onların yürüyüşlerini, konuşmalarını ve davranışlarını. Artık onlarla haşır neşir olmuş. Hani bizim çocuklarımız evlerimizde televizyon açılır açılmaz televizyonda müzik sesi geliyor, çocuk hemen bu falan çizgi filimdir diyor. Neden? Çünkü anne televizyon başından ayrılmıyor, ondan. Baba eve geldiğinde çocuklar yerine televizyon kumandasıyla ilgilendiğindendir. O zaman bugünkü nesilden fazla bir şey beklenemez." şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Milli Eğitim İlçe Müdürü Sinan Ateş, Belediye Başkan Yardımcıları, Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, Engelliler Derneği Başkanı Şeyhmus Belca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Mehmet Özbilek, Önder İmam Hatipliler Derneği ilçe Başkanı İbrahim Turgut, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan ve okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55