,
  • BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

​İmam hatip okulunda sanat öğreniyorlar

​İmam hatip okulunda sanat öğreniyorlar
Batman merkezde bulunan TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde açılan Güzel Sanatlar Sınıfı'nda öğrenim gören 28 imam hatipli kız öğrenci, hem okul okuyorlar hem de sanat öğreniyorlar.

​Batman'da bulunan proje okulu TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açılan Güzel Sanatlar Sınıfı'nda eğitim gören 28 öğrenci hem okul okuyorlar hem de sanat öğreniyorlar.

Güzel Sanatlar Sınıfı'nda imam hatipli kızlar, katı' sanatı (kâğıt rölyef), alçı rölyef ve yağlı boya sanatlarında eğitim görüyorlar. Öğretmenlerinin yardımıyla birbirinden güzel eserlere imza atan öğrenciler, hem imam hatipli olmalarının hem de kendilerini sanatta geliştirmelerinin kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade ediyorlar.

Birçok dalda başarı gösteren imam hatipliler, açılan Güzel Sanatlar Sınıfı'nda yaptıkları eserlerle sanatta ilerliyorlar.  

İmam hatipli öğrencileriyle yaptıkları başarılı sanat çalışmaları anlatan Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Güzel Sanatlar Öğretmeni Sümeyra Coşkun, bu yıl açılan Güzel Sanatlar Sınıflarında 28 öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

"Öğrencilerimiz dini eğitimin yanında fenni ilimler ve güzel sanatları görüyorlar"

Coşkun, "Bu yıl ilk defa okulumuz bünyesinde Güzel Sanatlar Sınıfı açıldı. Geçen sene göstermiş olduğumuz gayret ve başarılardan dolayı bakanlık tarafından Batman'da böyle bir proje gerçekleştirildi. 28 tane öğrencim var. Kültür sanat çerçevesinde değişik etkinlikler yaptırıyoruz. Alçı rölyef çalışmaları, yağlı boya çalışmaları ve katı' sanatı (kâğıt rölyef) yaptırıyorum. Değişik etkinlikler farklı teknikler öğrendiği için öğrenciler gayet memnundurlar. Bu anlamda bir imam hatipli olarak ben de memnunum. Toplumda imam hatipli öğrenciler sanki tek tip yetiştiriliyormuş gibi bir algı var. Biz bu algıyı kırmaya çalıştık. Öğrencileri sanata duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Keşfeden üreten öğrenciler olsun istiyoruz. Dini eğitimin yanında hem fenni ilimler hem de güzel sanatlar derslerini görüyorlar." dedi. 

"İmam hatipli olmak çok güzel bir duygu"

Siirtli olduğunu, Batman'a okumak için geldiğini dile getiren Beyda Sevgili, "Bizim fazla dersimiz yok. Diğer 9'uncu sınıflarla aynı dersleri alıyoruz fakat ek olarak güzel sanatlar dersi alıyoruz. Görsel sanatlar sınıfı olarak diğer arkadaşlardan farkımız biraz daha fazla resim dersi alıyoruz. İmam hatipli olmak çok güzel bir duygu. Arapça, Kur'an-ı Kerim, yabancı dil ile beraber resim dersini öğrenmek bizim şansımıza düştüğü için çok mutluyuz." ifadelerini kulandı.

Fenni derslerle birlikte imam hatip ve resim derslerini de gördüklerini dile getiren öğrencilerden Ayşegül Akçay, "Bu yüzden kendimizi çok avantajlı ve şanslı hissediyoruz. O ağır derslerimden sonra resim dersini almak bize bir rahatlık veriyor. İmam hatipli olmak her şeyden daha farklı. Okulumuz proje okulu olmasıyla eğitimi de çok kalitelidir." şeklinde konuştu.

"İmam hatipte kendimi 2 kanatlı bir kuş olarak hissediyorum"

Öğrencilerden Vildan Kaya, "Kesinlikle çok mutluyum çünkü burada inanılmaz şekilde farklı etkinlikler görüyoruz. Dışarıdan hiç bilmediğim şeyleri buraya gelip öğrendim. Buraya gelmek benim için çok büyük bir şans ve başka kişilere de tavsiye ederim. Buraya geldiğimde ilk başta çekinmiştim çünkü burası bir imam hatip olduğu için beğenmemiştim. Dini dersler ağırlıklı diye istemiyordum. Okulumuzda Güzel Sanatlar Sınıfı açıldığı zaman çok sevindim. Çünkü sanata çok fazla ilgim var. Okulu istemsiz bir şekilde tercih ettim. Okula başladığım zaman o kadar rahatlandım ki kendimi inanılmaz şekilde iyi hissettim. İmam hatipte 2 kanatlı bir kuş olarak kendimi hissediyorum. Bir kanadımda dini dersler diğer kanadım da ise fenni ve sanat derlerim var. Bu benim için gerçekten büyük bir şans; mutluyum. İmam hatip diye birçok kişi istemiyor. Fakat gerçekten geldikleri zaman buranın bir ayrıcalık olduğunu anlayacaklar. İmam hatibi herkese tavsiye ediyorum." dedi. 

Hayalinde imam hatipli bir ressam olmak olduğunu söyleyen öğrencilerden Ayşegül Parlak, "Ben ortaokulundan beri resim yapmayı seviyordum. Ortaokul 8'de resim kurslarına gittim. Liseyi de Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih ettim. Bu okulda çok sevdiğim güzel sanatlar dersi vardır diye ayrıca sevindim. Özellikle okul imam hatip olduğu için geldim. Ama imam hatip olduğu için ailem ilk başta izin vermiyordu. Okulun eğitim kalitesi her yönüyle iyi olduğunu öğrendiklerinde beni bu okula gönderdiler. Hayalim ressam olmaktır. Karakalem ve yağlı boya çalışmalarında iyiyim. Resim yapmayı çok seviyorum. Resim yaparak içimdeki hisleri, duygu ve düşüncelerimi döküyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece resim ve İslami dersler değil tüm dersleri de öğreniyoruz"

Evde alamadıkları temel dini bilgileri imam hatipte alabildiklerini dile getiren öğrencilerden Reyyan Nehir, şunları aktardı:

"Bizim şöyle bir ayrıcalığımız var ki biz evde İslam'ı tam anlamıyla öğrenemiyoruz. Geliyoruz imam hatipte İslam'ı öğreniyoruz. Bu bizim için çok önemli bir ayrıcalıktır. Bunun dışında resim derslerini görmemiz apayrı bir ayrıcalıktır. Benim babam sürekli der ki; 'Kendinizi farklı alanlarda geliştirin.' Biz de bunun üzerine kendimizi hem farklı alanlarda hem de İslamiyet üzerine geliştiriyoruz. Biz burada sadece resim ve İslami dersler değil bunların haricinde öbür tüm dersleri de öğreniyoruz. Bizim mensubu olduğumuz bazı kulüpler var. Biz bu kulüpler alanında gelişmeler kaydediyoruz. Böylede sadece normal dersler değil kültürel faaliyetleri de yapıyoruz. Bunların dışında okulumuzda birçok bilgi yarışmaları düzenleniyor. Bilgi yarışmalarıyla da hem bilgimiz tazeleniyor hem de daha çok kendimizi geliştirmiş oluyoruz."

Herkese imam hatip okullarını tavsiye eden Nehir, "Günümüzde görüyoruz ki birçok öğrenci sadece normal derslere kendini adepte ediyor onun dışında gelim imam hatipte İslam'ı da öğrenebilirler. Bazı öğrenciler var örtülüdürler açılmak istiyorlar. Bazıları var ki İslam'dan kesinlikle uzak duruyorlar. Bazıları da Müslüman olmalarına rağmen fikirleri ataizim kayıyor. Bu bulanıklıkları yaşamamak için kesinlikle imam hatibi tavsiye ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55