,
  • BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

İmam hatip öğrencilerinden 'Kudüs Sokağı' resim sergisi

İmam hatip öğrencilerinden 'Kudüs Sokağı' resim sergisi
Gaziantep'te, Şehitkâmil Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 'Kudüs Sokağı' adlı resim sergisi açtı.

Gaziantep'te bir imam hatip lisesinde eğitim gören öğrenciler, ABD'nin skandal Kudüs kararına tepki göstermek ve Kudüs davasına destek vermek amacıyla 'Kudüs Sokağı' adlı bir resim sergisi açtılar.

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin sözde 'başkenti' olarak ilan etmesine tepki göstermek, Kudüs davasına destek vermek amacıyla Gaziantep'te, Şehitkâmil Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 'Kudüs Sokağı' adlı resim sergisi açtı. Sergide, Kudüs'ü anlatan resim ve şiirler sergileniyor.

ABD Başkanının skandal Kudüs kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziantep'te yaptıkları Kudüs resimleri, yazdıkları şiir ve yazılarla emperyalistlere ve siyonistlere tepki gösteren duyarlı imam hatip öğrencileri, örnek bir davranış sergiledi.

Kudüs ile ilgili yaptıkları çalışmayla örnek bir davranışa imza atan öğrenciler, Kudüs'ün ABD tarafından siyonist işgalcilerin sözde 'başkenti' ilan etmesine yaptıkları Kudüs resimleri, şiirleri ve yazılarıyla tepki gösterdiler.

Öğrencilere yaptıkları bu çalışmada destek veren okulun İyilik Kulübü Sorumlu Öğretmeni İdris Turan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte Kudüs davasını sahiplenip, Kudüs'ün sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kudüs'e destek olmak amacıyla birçok faaliyette bulunduklarını ifade eden Turan, Filistinlilerin, Kudüs davasında yalnız olmadıklarını belirterek, "Bu çalışmayı biz öncelikle son zamanlarda Kudüs'te yapılan haksızlıkları bir nebze olsun bir Müslüman olarak tepki koyabilmek, ABD'nin başkanı Donald Trump'ın kanuna ve nizama aykırı bir şekilde yapmış olduğu bu açıklamaya karşı bir dik duruşumuzun olduğunu göstermek amacıyla biz bu etkinliğimizi yapmaya karar verdik." dedi.

"Kudüs davasında sessiz kalmadığımızı anlatabilmek adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik"

Etkinliğin öncülüğünü okulun İyilik Kulübü öğrencileri tarafından yapıldığını bildiren Turan, "Buradaki amacımız öğrencilerimizin Kudüs konusunda farkındalıklarını arttırmak, kendilerinin çevresine bunu daha iyi bir şekilde anlatabilmelerini, Kudüs davasında sessiz kalmadığımızı, öğrencilerimizin de sessiz kalmayacağını anlatabilmek adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Nitekim sonuçlarına baktığımızda faydalı bir etkinlik oldu. Bu etkinliklerimiz de elbette ki sadece bununla kalmayacak. Bu etkinliklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. İnşallah ümmet huzur bulana kadar, Kudüs daima Filistin'in başkenti kalana kadar inşallah biz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmayla ilgili de bilgi veren Turan, "Öğrencilerimiz öncelikle bir kaynak taraması yaptılar. Kaynak taramalarında Kudüs ile ilgili farkındalık oluşturabilecek görseller, yazılar, şiirler bunları getirip burada sunumlarını yaptık. Sunumlarını yaparken çok sayıda öğrencimiz de katıldı. Tabi bunlarda bir farkındalık oluşturdu. Bu sokak tüm öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildiği gibi sosyal medyada da biz bu çalışmamızı paylaştık. Oradan da bayağı bir beğeni aldı. İnşallah devamı da gelecektir." şeklinde konuştu.

Kudüs'ün Müslümanların olduğunu belirten öğrenciler de, böyle bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve Kudüs konusunda herkesin daha fazla duyarlı olması çağrısında bulundular.

"İsrail diye bir devlet olmadığı için Kudüs'ü de kendi başkenti yapamaz"

Kudüs'e destek olmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden öğrencilerden Zehra Kütükçü, ABD'nin küstah kararına tepki göstermekle birlikte, Kudüs'ün doğu veya kuzey olarak adlandırılmasına da karşı olduklarını söyledi.

Kütükçü, "Bu konuda bir tepki vermekteyiz. Burada bizim bu çalışmayı yapmamızdaki neden, Kudüs'ün insanlar tarafından unutulmamasıdır. Arkadaşlarımıza Kudüs ile ilgili sorular sorduk, Kudüs ile ilgili bilgilerinin eksik olduğunu gördük. Hocamızın da kararı üzerine 'Kudüs Sokağı' düzenlemeye karar verdik. Burada arkadaşlarımızın gelip gezmelerini sağladık. Şu anda herkese sorduğumuzda Kudüs ile ilgili bilgilerinin olduğunu gördük. Artık burayı gezerken 'inşallah Kudüs kurtulur' demeleri hoşumuza gidiyor. Bundan dolayı biz de böyle bir çalışma düzenledik. Amerika'nın vermiş olduğu kararı kabul etmiyoruz. Zaten tepkimizi de bu yüzden verdik. İsrail diye bir devlet olmadığı için Kudüs'ü de kendi başkenti yapamaz. Biz buna tepkimizi koyuyoruz. İnşallah Kudüs'ün ne kuzeyi nede doğusu israilin eline geçmeyecektir." diye konuştu.

"Müslümanların bilinçlenmesi için bunu daha çok dile getirmemiz lazım"

Müslümanların Kudüs konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirten Emine Taş ise "Amerika'nın vermiş olduğu kararı katiyen kabul etmiyoruz. Müslümanların bu konuda bilinçli olması gerekiyor ki böyle bir duruma teşebbüs etmesinler. Müslümanların bilinçlenmesi için de daha çok, her yerde, dünyanın her köşesinde bunu dile getirmemiz lazım. Biz de ilk önce arkadaşlarımızla birlikte hepimiz ne yapacağımıza karar verdik. Daha sonra da böyle bir anlamlı bir şey çalışma yapmamız gerektiğine karar verdik ve yaptık. Arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

"Müslümanların bir arada bulunduğunu görmelerini sağlamak için bu çalışmayı yaptık"

Filistinlilerin Kudüs davasında yalnız olmadıklarını ve Kudüs'ün tüm Müslümanların olduğunu belirten Kübra Güzel de şunları söyledi: "Kendi gücümüz nispetince Kudüs'ü korumaya çalışıyoruz. Her ne kadar bizler Kudüs için bir adım atamasak da bu şekilde sözlerimizle, gücümüzle küçük düşüremesek de sözlerimizle onları küçük düşürerek onların halen hainlik yaptığını ve biz Müslümanların bir arada bulunduğunu görmelerini sağlamak için bu çalışmayı yaptık. Bu çalışmayı yapmamızdaki amaç ise Trump'ın yaptığı hainliği göz önünde bulundurmak ve diğer arkadaşlarımızla birlikte bütün okullara bu kararın yanlış olduğunu, bütün Müslümanların birlikte kardeş olduğunu, bu kardeşliği kendi gücümüzle göstermeye çalıştık. Bunu yapmamızdaki tek amaç, Kudüs'ün sahipsiz olmadığı ve Müslümanların bir arada bulunduğunu göstermekti."

"Bu çalışmayı yapmamızdaki amacımız tepkimizi ortaya koymaktı"

Kudüs ile ilgili alınan skandal karara sert tepki gösteren Meryem Bozkurt, "Amerikan'ın vermiş olduğu bu karara tabii ki karşı geliyoruz. Bu yüzden de okulumuzda biz böyle bir 'Kudüs Sokağı' yaptık ve israil denen bir devlet yok ki; Kudüs israilin başkenti olsun. Bu çalışmayı yapmamızdaki amacımız tepkimizi ortaya koymaktı." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55