,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

İlim Yayma Vakfı: Yapı izni olmasına rağmen inşaatımızı durdurup yetkilileri göreve davet ettik

İlim Yayma Vakfı: Yapı izni olmasına rağmen inşaatımızı durdurup yetkilileri göreve davet ettik
İlim Yayma Vakfı, bir haftadır kamuoyunun gündeminde olan yurt binası inşaatı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; inşaat için gerekli tüm izinler alınmasına yeni bir karara kadar inşaatın gönüllü olarak durdurulduğu belirtildi.

foto-galeri.jpg

Süleymaniye'nin siluetinin bozduğu gerekçesiyle geçtiğimiz hafta ortasında sosyal medyada gündem olan yurt inşaatının durumu ile ilgili İlim yayma Vakfı tarafından Süleymaniye Camii avlusundan basın açıklaması düzenlendi.

Vakıf olarak 3 defa yazılı açıklama yaptıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan İlim Yayma Vakfı Başkan Vekili Av. Nurettin Alan, "Bu açıklamamalarımızda vakfımızın Süleymaniye'nin ruhuna aykırı düşecek hiçbir şeyin içerisinde olmak istemediğini, yetkili kurum ve kuruluşların alacağı her türlü karar çerçevesinde kararlara uyacağını açık bir şekilde ilan ettik." dedi.

"Bize vakfedilen han depreme dayanıklı olmadığı için gerekli izinler alınarak yıkılıp yeniden yapılmaya başlandı"

Sosyal medyada yayılan bazı bilgiler hakkında açıklama yapan Alan, "Söz konusu bina daha önceden 50-60 yıl hizmet veren bir handı. Han sahipleri yurt yapılması için vakfımıza bağışladı. Vakıf da hanı yurt yapmak için çalışmalara başladı. Yapılan etüt çalışmaları sonucunda depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıp yeniden yapılmasının daha sağlıklı olacağı ve şehrin mimarisine de daha uygun olacağı hususunda karar verildi. Han yıkılarak şu anki bina yapılmaya başlandı." diye konuştu.

"Kamuoyunun tepkisini dikkate alarak inşaatımızı durdurup yetkilileri göreve davet ettik"

Bir yapı yapıldığında belli mevzuatların olduğunu, Süleymaniye bölgesi için ise ayrıca bir mevzuatın daha olduğunu ve tüm mevzuatları yerine getirerek inşaat çalışmasına başladıklarını kaydeden Alan, "Burada inşaatımızı planlarken imar mevzuatında koruma kurullarının verdiği kararlar dikkate aldık. Süleymaniye gibi binlerce insanın gelip geçtiği, herkesin gözünün önünde olan bir yerde kaçak yapı yapmak mümkün değildir. Sosyal medyada binanın kaçak olduğuna ilişkin çeşitli ithamların tamamını reddediyoruz. Yapımız, inşaat ruhsatı alınmış, koruma kurullarının verdiği kararlar çerçevesinde inşaatı devam eden bir yapıdır. Hal böyleyken kamuoyunda oluşan hassasiyet sebebiyle vakfımız var olan hakkını dahi kullanmadan yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ederek alacağı her türlü karara uyacağını beyan etmiş, inşaatı da bu çerçevede durdurmuştur." şeklinde konuştu


"İBB, geçen hafta durdurduğumuz inşaatı polemik oluşturmak için hakkı olmamasına rağmen dün mühürledi"

Alan, son olarak, "Vakfımız daha önce de yaptığı açıklamalarda gerekli fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu ilan etmiştir. Buna rağmen yetkisi olmadığı halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuka aykırı bir şekilde inşaatımızı mühürlemiştir. Hiç kimse kanundan almadığı bir yetkiyi kullanamaz. İBB'nin inşaatımızı mühürleme yetkisi yoktur. Süleymaniye'nin ruhunu da vakfın hukukunu da koruyacağız. Mülkiyet hakkı ve bağışçılarımızın bağış şartından kaynaklanan, yetkili kurumların verdiği izinlerde var olan haklarımızı kamuoyunun tepkisin de dikkate alacağımızı ilan etmemize rağmen, yeni kararlar alınıncaya kadar inşaatımızı durdurmamıza rağmen İBB'nin sırf bir siyasi polemik oluşturmak niyetiyle mühürleyerek böyle şeylere tevessül etmesini kamuoyunun vicdanı ve takdirine bırakıyoruz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55