,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

İlahiyatçılardan duyarlı davranış

İlahiyatçılardan duyarlı davranış
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste Halep’e gönderilmek üzere elde edilen 16 bin TL gelir, Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından İl Müftüsü Ahmet Çelik’e teslim edildi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin bir araya gelerek harçlıklarını, evde ürettiklerini bir araya getirerek kermes açtıklarını aktaran Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, kermesten elde edilen 16 bin TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı adıyla Halep’e ulaştırmak istediklerini söyledi.

Rektör Gür, “Bu kermese herkes karınca kararınca yardımda bulundu. Bu yardımı da biz güvenli bir şekilde o bölgedeki kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz. Kardeşlerimizin yaralarına derman olabilirsek, onların yüreklerini ısıtabilirsek, fiziki olarak da onlara biraz kolaylıklar ulaştırabilirsek bu bizim için bir mutluluk olacak. Öğrencilerimiz tarafından kermeste elde edilen 16 bin TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı adıyla ulaştırmak istiyoruz.”dedi.

Kendi malının yarısını muhacir olanlara her şeyiyle teslim edecek kadar ensar ruhu olan bir şehirde yaşandığını vurgulayan Gür, “Bunu biraz da kurumsallaştırarak hele ki bu son zamanda tamamen etrafları çevrilmiş, hayatlarına kastedilmiş bir yerde hiçbir imkanları olmayan oradaki çocuk, yaşlı, kadın ve en önemlisi de vatanına sadık o insanların elinden tutmak adına ülkemizde seferberlik olması lazım ki birçok kurum ve kuruluş bunları yapıyor. Biz de Gaziantep Üniversitesi olarak hem toplumsal duyarlılık hem de insan ve Müslüman’ca yaşam adına bütün bölümlerde bunu teşvik etmek istiyoruz. Yapmak isteyenlerin de önünü açıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin davranışları ve yaklaşımlarının bir şehir için çok önemli olduğunu söyleyen İl Müftüsü Ahmet Çelik de, öğrencilerin harçlığından kısarak oluşturdukları bu yardımı çok önemli bulduklarını ifade etti.

Müftü Çelik, “Bu düşünceyle yetişen gençlerimiz olduğu için Cenab’ı Hakka hamd ediyoruz. Hareketli bir coğrafyada yaşıyoruz. Buraya yerleşik olarak oturduğumuz günden itibaren yoğun mesai vermişiz. Anadolu toprağını terimizle ve kanımızla işlemişiz. Bu topraklar mübarek topraklar. İnşallah toprakları maddesiyle ve manasıyla gelecek kuşaklara güzel bir miras olarak da bırakma gibi bir görevimizin olduğuna inanıyorum. Bu duygularla İlahiyat Fakültesi’nin yöneticilerine, hocalarına, böyle bir şeyle bizzat ilgilendiği için çok değerli Rektörüme, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu. (İLKHA) 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55