,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

İlahiyatçı Yazar Ayçoban, Kadir Gecesi, kıymet bilme gecesidir

İlahiyatçı Yazar Ayçoban, Kadir Gecesi, kıymet bilme gecesidir
İlahiyatçı Yazar Hakan Ayçoban, Ramazan ayının son haftasında bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin önemini anlattı.

Ayçoban, Kur'an-ı Kerim'e ve Mübelliği olan Hazreti Peygambere yöneldiğimiz taktirde toplum olarak şu anda yaşamakta olduğumuz sıkıntı ve dertlerimizden kurtulacağımızı söyledi.

Bu mübarek gecede kendi nefsimiz başta olmak üzere ailemiz, çocuklarımız ve tüm Müslümanlar için dua etmemiz gerektiğini dile getiren Ayçoban, ferdi olarak ibadet yapılabileceği gibi ailece de bu gecenin idrak edilebileceğini belirtti.

Kadir Gecesinin öneminden bahseden Ayçoban, "Kadir Gecesi Allah'u Teala'nın bin aydan daha hayırlı olarak ifade ettiği Kuran-ı Azimüş-Şan'ın da bahsettiği bir gecedir. Kadir Gecesi kıymet bilmek gecesidir. Allah-u Teala'nın dünyayı Kur'an ile şereflendirdiği Kur'an'ı muhatap kıldığı Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam ile şereflendirdiği ona vahiy göndererek insanlığın dertlerine çözüm ürettiği bir gecedir. Yani insanlık şu an içerisinde bulunduğu sıkıntı, ıstırap, hastalık ve dertlerin devasının nerede olduğunu aslında çok net ve açık bir şekilde görebilir. İnsan Kur'an'a yönelirse, Kur'an'ın mübelliği olan Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'a yönelirse, Kur'an'ın indirildiği gün toplumun sıkıntılarından, dertlerinden ve kederlerinden kurtulması gibi aynı kurtulma bugün de söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

"Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır"

Ayçoban, "Kadir Gecesi, bir insan ömrünün daha fazlasının kazanılabileceği çok kıymet ve değerin barındırıldığı bir gecedir. Bu gecenin ihya edilmesi için Kuran'a yönelmeli, faziletine, insanlara gönderdiği mesaja bakılmalı ve tefekkür edilmelidir. Bu gecede başta kendi nefsimiz olmak üzere ailemiz, çocuklarımız ve tüm Müslümanlar için dua etmeliyiz. Özellikle Müslümanların içerisinde bulunduğu sıkıntı ve dertlerin, kederlerin yok olması, İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi noktasında Allah'a dua etmeliyiz. Ferdi olarak ibadetlere yöneldiğimiz gibi aile olarak da ailemizi ibadete ve itaate yönlendirmek için bu gecenin kıymetini kadrini bilmek ona göre hareket etmek durumundayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55