,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

İKMİB, 41 firma ile Katar’a çıkarma yaptı

İKMİB, 41 firma ile Katar’a çıkarma yaptı
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 10-14 Aralık 2017 tarihleri arasında kimya ve alt sektörlerinden 41 firmanın katılımıyla Katar başkenti Doha’ya “Katar Ticaret Heyeti” organizasyonunu gerçekleştirdi.

Kimya sektörünün global pazarlarda lider olması hedefiyle çeşitli organizasyonlar düzenleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 10-14 Aralık 2017 tarihleri arasında kimya ve alt sektörlerinden 41 firmanın katılımıyla Katar başkenti Doha’ya “Katar Ticaret Heyeti” organizasyonunu gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte yaklaşık 200 Katarlı firma temsilcisinin katılımıyla 600’e yakın ikili iş görüşmeleri yapıldı.

 

İKMİB tarafından organize edilen “Katar Ticaret Heyeti” kapsamında Doha The Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’den medikal, ilaç, kişisel bakım, temizlik ürünleri, kauçuk, kimyasallar, boya, inşaat malzemeleri ve mutfak eşyaları sektörlerinden 41 firma katıldı. Doha’daki sektörün önde gelen otoritelerini, resmi kurumları ve potansiyel satın almacıları yerinde ziyaret eden firmalar, Pazar araştırması yapma şansı elde ettiler. 

 

İlaç ve medikal sektörü firmaları Katar Sağlık Bakanlığı, Hamad Medical Corporation ve Türk Hastanesi gibi kurumları ziyaret ederken, kozmetik, inşaat ve diğer kimyasallar sektöründeki firmalar ithalatçı, toptancıları yerlerinde ziyaret etme fırsatı buldular.

 

Ayrıca Katar Büyükelçisi Fikret Özer’in katılımı ile firmaların yer aldığı akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

 

“Katar’a olan ihracatımızı 2018 içinde yüzde 300 artırmayı hedefliyoruz”

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) Genel Sekreteri S. Armağan Vurdu, Ekonomi Bakanlığı Kimya Daire Başkanı Tayfun Kılıç ve Doha Ticaret Müşaviri Burak Güreşci’nin katılımı ile gerçekleşen “Katar Ticaret Heyeti” açılışında konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle, kimya ve alt sektörlerine yönelik olarak 41 firmanın katılımı ile düzenledikleri “Ticaret Heyeti” organizasyonunu, yeni işbirlikleri kurmak ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması adına bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

 

Akyüz konuşmasına şöyle devam etti: “Birlik olarak organize ettiğimiz uluslararası fuarlar ve ticaret heyetleri, ihracatçımızın yeni pazarlara ulaşmasında önemli rol oynuyor. Katar’a olan ihracatımızı da 2018 içinde yüzde 300 artırmayı hedefliyoruz. Sizlerin çabalarına güveniyoruz. Sizlerin hedeflerine güveniyoruz. Ortadoğu’dan Asya’ya, ABD’den Avrupa’ya kadar plastik, kozmetik, sağlık ve boya sektörlerinde en önemli fuarlara katılım, B2B organizasyonları ve online üyelik gibi geniş bir yöntemle ürünlerimizi bu pazarlara ulaştıracağız inşallah.”

 

“Türkiye- Katar ihracatında potansiyel yüksek”

 

Türkiye – Katar ilişkilerini ihracat anlamında değerlendiren Akyüz, “Yıllar itibariyle Türkiye’nin Katar’a ihracatında artış olduğunu gözlemlemekteyiz. 2016 yılı verilerine göre Türkiye’nin Katar’a ihracatı 439 milyon dolar olup, kimya sektörü genelinde ihracatımız 24,1 milyon dolardır. Ben firma sahibi olarak Katar’a daha yeni iki konteynır gönderebildim. Buradaki potansiyel çok yüksek boyutta ve sizler de eminim çok ciddi boyutlarda ticaret yapma imkânına sahip olacaksınız. Çünkü Katar’ın Türkiye’ye yaklaşımı özellikle bu dönemde çok daha işbirlikçi şekilde devam ediyor.

 

Kimya sektörü 2017 yılı Ocak-Ekim aralığında ise neredeyse 2’ye katlanarak 41, 8 milyon dolar ihracata ulaşılmıştır. Genel olarak baktığımızda bu rakamların daha da artması hepimiz için çok olası. Bu kapsamda, açılışını yapmakta olduğumuz, Katar Ticaret Heyetinin ülkemiz ihracatına katkı sağlamasını, her iki ülke ve siz katılımcılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum. İnşallah günün sonunda hep beraber gülen yüzlerle yine organizasyonumuzu bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55