,
  • BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

"İki parçalı Kudüs olmaz, tek Kudüs vardır ve Filistinlilerindir"

"İki parçalı Kudüs olmaz, tek Kudüs vardır ve Filistinlilerindir"
​İran İslam İnkılabı Rehberi Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, Filistin meselesinin İslam dünyasının öncelikli meselesi olduğunu, son gelişmelerin de Filistin meselesinin bütün dünya için önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

İslami Uyanış Kongresi Sekreteri ve İran İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Hamaney’in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, bugün düzenlediği basın toplantısında, Filistin meselesinin İslam dünyasının öncelikli meselesi olduğunu, son gelişmelerin de Filistin meselesinin bütün dünya için önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin, direniş cephesinin ana savunucularından olduğunu belirten Velayeti, gerek BM genel kurulundaki oylama ve gerekse de birçok ülkenin ortaya koydukları tavrın dünya kamuoyunun ciddi bir bilinçlenme ve uyanış içinde olduğunu, bütün tehdit ve baskılara rağmen bu uyanışın güçlenerek devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

ABD’nin Siyonist rejimin başkentini değiştirmek için bir oy dahi destek bulamadığını bu yöndeki tavırlarıyla Amerikalıların BM’deki etkisinin da iyice azaldığını belirten Velayeti, "Bugün AB’nin güçlü ülkeleri bile ABD’ye destek vermedi. Bundan da direniş cephesinin Irak, Suriye ve Yemen’de aldığı güçlü başarıların etkileri olmuştur." dedi.

Velayeti, Filistin meselesinde en uygun yolunun referandum olduğunu belirterek, “İster batı ister doğu olsun, bütün dünya ABD’nin kaba ve büyüklenme siyasetlerinden endişe etmektedir. Bu siyasetler dünyayı endişelendirmektedir." ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirve Toplantısı sonuçlarına da işaret eden Velayeti,  "İslam İşbirliği Teşkilatı Bildirgesi Filistin’i iki parçaya ayırmaktadır. Bu, İran İslam cumhuriyetinin kabul ettiği bir siyaset değildir. Kuds-ü Şerif  bir bütün olarak Filistinlilerin malıdır. Sadece Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti değildir. Bütün Kudüs, Filistinlilere aittir. İki parçalı bir Filistin'imiz olamaz. İran İslam Cumhuriyeti de görüşünü orada bildirmiştir. Bütün bunlara rağmen tasarı kabul edilmiştir." diye konuştu.

İslam ülkeleri arasında ortak bir ordu kurulması planına dair bir soruya da, bu alanda gerekli çabalar için uluslararası koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirten Velayeti, "Bu alanda rahat bir karar alınması zordur.  Müslümanları ve Filistin'i destekleyenleri zafere ulaştıracak halkın mücadele alanında, direniş noktasında varlığını sağlamak ve direniş ekseninde kenetlenmesini sağlamakta yatmaktadır." vurgusunu yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55