,
  • BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

İhvan yetkilileri: "Türkiye’de tutuklu bulunan ihvan üyesi yok"

İhvan yetkilileri: "Türkiye’de tutuklu bulunan ihvan üyesi yok"
Bazı haber sitelerinde, "Türkiye'de tutuklu bulunan 12 İhvan-ı Müslimin'in üyesinin Mısır'a iade edileceği" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapan İhvan-ı Müslimin yetkilileri, Türkiye'de tutuklu İhvan-ı Müslimin'in üyesinin olmadığını belirttiler.

Türkiye'nin 12 ihvan üyesini Mısır'a iade edeceği haberlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İhvan-ı Müslimin yetkilileri, Türkiye'de tutuklu İhvan üyesinin bulunmadığını belirtti.

İhvan yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, 20 Mart'ta basına yansıyan ve İhvan üyesi olduğu iddia edilen 12 kişilik listenin ortaya çıktığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Yetkililer, söz konusu 12 kişinin ihvan üyesi olmadığını ifade ettiler.

"Türkiye’nin Müslüman Kardeşler mensubu 12 kişiyi daha Mısır’a iade edeceğini gösteren bir listenin ortaya çıkması örgütte öfke yarattı" başlığıyla verilen ve Şarku’l Avsat gazetesine dayandırılan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Müslüman Kardeşlerin, önümüzdeki günlerde 12 mensubunu Mısır’a iade etmeye hazırlanan Türkiye’ye öfkeli olduğu bildirildi." Türkiye’nin idam mahkûmu İhvan üyesi Muhammed Abdulhafız’ı Mısır’a iade etmesinden haftalar sonra örgüt üyesi 12 genci daha iade edeceğine dair bir listenin ortaya çıktığını belirten gazete, iadenin önlenmesi için sosyal medyada hashtag kampanyası başlatıldığını ve yurt dışındaki İhvan liderlerine iadelerin önlenmesi için girişim çağrısı yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan ihvan üyesi serbest bırakıldı

13 Mart'ta Bayrampaşa’daki evine baskın yapılarak gözaltına alınan İhvan-ı Müslimin üyesi Amr Ahmet Okasha'nın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Amr Ahmet Okasha eşi Sevgi Okasha olay gününü şu şekilde anlattı:

"13 Mart gecesi 12.00 civarında kapımız zorlandı. Ben kapıyı açtığımda uzun namlulu silahları ve barikatlarıyla Özel Harekât polisleri evimize girdiler. Her yeri didik didik aradılar. Eşimle beraber 15 kişinin alınacağını söylediler. Ben konuşmaya çalıştığımda ‘Sen bizim kaç şehidimiz var biliyor musun’ dediler. Bizim şehitlerimizle, bu konunun ne alakası var bilmiyorum. Suçunu sorduğumda ‘Sınırla ilişkisi var’ dediler. Sınır ilişkisi nedir bilmiyorum. Semt karakolunda öğrendiğimize göre terör şüphesiyle gözaltına alınmış. Deportun engellenmesi için dilekçe yazdık ve engelledik. Sonrasında Binkılıç Geri Gönderme Merkezi’nde gözetim altına alındı. Hukuki işlemleri başlattık. Ortada bir oyun var ve bu oyunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor."

Söz konusu iddialarla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İhvan-ı Müslimin yetkilileri, gözaltına alınan şahsın serbest bırakıldığını ve Türkiye'de tutuklu İhvan üyesinin olmadığını söylediler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55