,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

İhvan-Der'den İdlib'e yardım eli

İhvan-Der'den İdlib'e yardım eli
Diyarbakır'da İslami çalışmalarda bulunan Diyarbakır İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der), topladığı 94 bin lirayı İdlib'e ulaştırmak üzere İHH'ya teslim etti.

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan insani dram karşısında yardımlar ulaştırmak üzere harekete geçen STK'lar, savaş mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattıkları yardım çalışmaları devam ediyor.

Söz konusu STK'lardan İhvan-Der de İdlib'de yaşanan insani drama sessiz kalmayarak Diyarbakır'da topladığı 94 bin liralık nakdi yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarından İHH'ya teslim etti.

Topladıkları yardımların İHH Diyarbakır Şube Başkanına takdiminde konuşan İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan, Suriye'de yaşanan insani drama dikkat çekerek, "Diyarbakır İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği olan İhvan-Der adına 2011 yılından beri Suriye'de devam etmekte olan insani dram, gerçekten bir Müslüman olarak bizi derinden etkilemiştir. Dernek olarak her yıl kendi çabalarımızla, elimizden geldiği kadar yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Sarıhan, "Savaşın 9'uncu yılı olan bu sene, savaşın en can alıcı noktası İdlib olmuştur. Bir milyonu aşkın insan, Türkiye sınırında toplanıp çok zor şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmektedirler. Kardeşlerimizin hemen yanı başımızda bu şekilde mağduriyet yaşamaları bizleri derinden etkiliyor." ifadelerini kullandı.

İdlib'de 30 acil yaşam evinin yapımına destek sunuldu

Dernek bünyesinde İdlib için yapılan yardım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Sarıhan, "Bu minvalde, dernek olarak bir aya yakındır başlatmış olduğumuz çalışma kapsamında 94 bin lira yardım topladık. Orada ihtiyaç durumunu öğrenebilmek amacıyla İHH başkanımızla istişareler yaptık. Başkanımız, orada barınma, ısınma ve gıda gibi ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. İHH'nın acil yaşam evi diye adlandırdığı konut projesi kapsamında 30 adet ev parası topladık. Geriye kalan para ile soba, kömür ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinin karşılanması için başkanımıza topladığımız yardımları takdim ettik." şeklinde konuştu.

Yardım çalışmasında gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini ileten Sarıhan, "Yapılan çalışmalardan dolayı İhvan-Der çevresine ve desteklerini esirgemeyen Diyarbakırlı kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55