,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

IHO EBRAR yetim ve muhtaçlarla dayanışma gecesi düzenledi

IHO EBRAR yetim ve muhtaçlarla dayanışma gecesi düzenledi
Uluslararası yardım organizasyonu IHO EBRAR’ın yetim ve muhtaçlar yararına her yıl düzenlediği dayanışma programı salgın nedeniyle bu yıl da Rehber TV ve sosyal medya platformlarından canlı yayın ile gerçekleştirildi.

29 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen ve hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda duygu dolu anlar yaşandı, canlı yayın telefonları kilitlendi.

Dünya genelinde mazlum coğrafyalara uzattığı yardım eliyle tanınan Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO EBRAR’ın geleneksel hale gelen ve her yıl düzenlenen “Yetim ve Muhatçlarla Dayanışma Programı” bu sene de salgın sebebiyle geçtiğimiz yıl gibi Rehber TV ve sosyal medya platformlarından canlı yayında gerçekleştirildi.

29 Ocak Cumartesi akşamı gerçekleştirilen programın amacı IHO EBRAR'ın bir önceki senede yapmış olduğu faaliyetleri hayırseverlerle paylaşmak, ilahi ve ezgilerle kalplerin pasını gidermek ve acil durumda bulunan bölgelere yardım toplamak olarak belirtildi.

Musab Arasan’ı sunuculuğunda gerçekleşen programa IHO EBRAR Genel Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy ve Türkiye Koordinatörü Sabahattin Ugar ile ilahi sanatçıları Bilal Güler, Ender Tekin ve Ferdi Kalkan canlı olarak, IHO Ebrar Hollanda ve Belçika Yönetim Kurulu Üyeleri ise Skype bağlantısı aracılığıyla katıldılar.

Programda toplanan bağışların özellikle bu yıl ağır kış şartlarının yaşandığı İdlib için başlatılan kış yardımı kampanyasında olmak üzere Afganistan, Yemen, Arakan ve dünyanın en mağdur bölgelerindeki yetim, fakir ve mülteciler için kullanılacağı belirtildi.

Hayırseverler telefonları kilitledi, duygu dolu anlar yaşattı

Avrupa ve Türkiye'den bağış ve katkılarıyla programa yoğun ilgi gösteren hayırseverler, canlı yayına katılmak için Rehber TV canlı bağlantı telefonlarını kilitledi. Bundan dolayı hayırseverler Hollanda ve Belçika'daki telefonlara ve WhatsApp hatlarına yönlendirilerek daha fazla katılımın olması sağlandı.

Canlı yayına katılan hayırseverlerin katkıları duygu dolu anlar yaşattı. Kadın bir hayırsever parmağındaki yüzüğü, bir diğeri ise kolundaki bileziği bağışladı. Minik hayırseverler kumbara ve harçlıklarını bağışlarken, bir üniversite öğrencisi bir aylık bursunu muhtaçlara armağan etti.

Birçok ülkeden bağışlar yağarken bunların en dikkat çekeni yine mağdur bir bölge olan Filistin’in Gazze şehrinden geleni idi. IHO Ebrar Gazze temsilcisi aracılığıyla gelen bağış mesajında, kendilerinin muhtaç olmalarına rağmen özellikle ağır kış şartlarında mülteci kamplarında çadırlarda hayatta kalmaya çalışanların onlardan daha mağdur olduklarını belirttiler.

Programda yaşanan en duygu dolu an ise yetimleri olan bir annenin ağlayarak, ‘benim yetimlerimin en azından başlarında bir çatıları var’ dediği anlar oldu. Normalde 3 saat olarak planlanan program seyirci ve hayırseverlerin yoğun ilgisinden dolayı 4 saati aşarak, gece yarısında sonraya kadar sürdü.

IHO EBRAR’ın 2021 yılı faaliyet raporu açıklandı

IHO EBRAR başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy ve Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar 2021'e ait yıllık bilançoyu ve bazı yardım faaliyetlerini hayırseverlerle paylaştı. Dr. Alpsoy IHO EBRAR'ın 2021'de bir önceki yıla göre %25 büyüdüğünü ve yıllık bütçenin 1,1 milyon avroya ulaştığını açıkladı.

Ayrıca IHO EBRAR’ın Arakan, Filistin ve Filipinler’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında vtr’ler de gösterildi. İlahi sanatçıları program boyunca yetim ve mazlumları anlatan eserler seslendirerek gönülleri mest ettiler ve hayırseverlerin duygularına tercüman oldular. Program boyunca Hollanda ve Belçika’da bulunan temsilcilerle bağlantı kurulup yapılan bağışlar ve mesajlar alındı.

Dr. Alpsoy’dan Mübarek üç aylar için yardım çağrısı

Programın sonunda, programın hazırlanmasında emeği geçen IHO EBRAR temsilci ve gönüllülerine, programa sponsor olan esnaf ve iş adamlarına, Rehber TV ailesine ve bu geceye maddi ve manevi katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür eden IHO EBRAR başkanı Dr. Alpsoy, program süresince 70.000 € civarında yardım toplandığını ve bağışların halen devam ettiğini belirtti. Toplanan en son miktarı ve yapılacak yardımların görüntüleri hayırseverlerle paylaşacaklarını dile getiren Dr. Alpsoy "Bu kampanyamız inşallah önümüzdeki mübarek üç aylarda katlanarak artacaktır. Bu vesileyle şimdiden hayırseverlerimize fitre, zekât ve hasenatları konusunda çağrıda bulunuyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55