,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

IHO-EBRAR öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

IHO-EBRAR öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Gaziantep’in Nizip ilçesinde aralarında yetim ve öksüz çocuklarında bulunduğu onlarca öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Merkezi Hollanda’da bulunan ve Avrupa’daki hayırseverlerin verdiği yardımlarla dünyanın değişik ülkelerindeki yardıma muhtaç yetim, öksüz, kimsesiz ve mağdurlara yardım ulaştıran IHO-EBRAR, Türkiye’nin birçok yerinde fakir ve muhtaçların umudu olmaya devam ediyor.

Birçok ülkede yürüttüğü yardım çalışmalarıyla yetim, muhtaç ve yoksul ailenin yüzünü güldüren IHO-EBRAR, yardım çalışmaları kapsamında Gaziantep’in Nizip ilçesindeki yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocukları sevindirdi.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okul için gerekli olan kırtasiye malzemesi ve çanta ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerini unutmayan IHO-EBRAR, ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı hazırladığı kırtasiye malzemelerini çantalarıyla birlikte dağıttı.

Yaptıkları çanta ve kırtasiye yardımı ile ilgili bilgi veren IHO-EBRAR Bölge Koordinatörü Memduh Emek, Avrupa'da faaliyet yürüten IHO EBRAR’ın Gaziantep’te aralarında yetim ve öksüzlerin de bulunduğu öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerini her gruba göre hazırladıklarını belirten Emek, “Kırtasiye malzemelerimiz anaokulu öğrencilerimiz, ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerimizi için ayrı ayrı hazırlandı. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre, Milli Eğitim Müdürlüklerinden ve öğretmenlerden aldığımız listeye göre çantalarımızı hazırlayıp çocuklarımıza dağıtıyoruz.” dedi.

“Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde, çanta ve kırtasiye dağıtımı yapıyoruz”

Kırtasiye yardımı çalışmaları kapsamında Gaziantep'in Nizip ilçesinde aralarında yetim ve öksüz çocuklarında bulunduğu öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yaptıklarını anımsatan Emek, “Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde, çanta ve kırtasiye dağıtımı yapmaya devam ediyoruz. Malumunuz eğitim-öğretim yılı yeni başladığından dolayı yetim, öksüz ve mağdur çocuklarımızın ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için de biz de il il dolaşıp çocuklarımıza bir nebze yardımcı olabilmek için çalışmalarımızı gece-gündüz devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz”

Çanta ve kırtasiye yardımı alan öğrencilerin mutluluklarının görülmeye değer olduğunu ifade eden Emek, “Çocuklar çanta ve kırtasiye malzemeleri aldıklarında çok mutlu oluyorlar, onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Aynı şekilde bize yardımda bulunan hayırseverlerde yardım alan çocukların sevinçlerini gördükleri zaman daha çok mutlu oluyorlar.” şeklinde konuştu.

Çantalarda öğrencilerin kırtasiye ihtiyacı olan tüm ihtiyaçların yer aldığını bildiren Emek, öğrencilerin yüzlerinin gülmesini sağlayan hayırseverlere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55