,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

İHH'dan "Sen oku Nepal aydınlansın" kitap kermesi

İHH'dan "Sen oku Nepal aydınlansın" kitap kermesi
İHH Kadın Kolları, Nepal’de inşası devam eden Nepal İslam Kültür Merkezi yararına "Sen Oku Nepal Aydınlansın" sloganıyla Fatih’te kitap kermesi açtı.

Nepal’de inşası devam eden Nepal İslam Kültür Merkezi yararına "Sen Oku Nepal Aydınlansın" sloganıyla Fatih’te kitap kermesi açıldı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın katıldığı kitap kermesi açılışına, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük de beraberinde bir heyetle katılım sağladı

Kermes açılışından önce yapılan konuşmalarda okumanın önemine vurgu yapıldı.

İHH Fatih Hanımlar Komisyonu'nun güzel bir hayra imza atarak kitap kermesi düzenlediklerini ve böylelikle gençlerin tekrar okumaya özendirildiğini belirten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Okumadan düşmanların oyununu çözmek, şeytanı ve nefsi yenmek mümkün değildir. Bu duruma dikkat çekmek için öncelikle Üsküdar temsilciliğimiz bu çalışmayı gerçekleştirdi. Bu tür hizmetlerin tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle evlerimizde buluna kitaplarımızı değerlendirmiş olacağız." dedi.

Sosyal medyanın kıt cümlelerle meseleleri ifade ettiğini ve yeniden kitaplara dönülmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Orada duygu ve ufuk yok. Bu sebeple tekrar kitaplara dönmek zorundayız. Şimdiki gençler bu zenginliğin farkında değil çünkü dünyanın her tarafına ulaşılabiliyor. Gençlerimiz dünyaya ulaşabildiklerine göre dünyayı imar etme ve şahit olma görevini yerine getirmek zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

"Bütün kitapların amacı tek bir kitabın anlaşılması içindir. Bunun aksi olanlar faydasız ilimdir." diyen Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Biz âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Yaptıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacağız. Bu şekilde ileriye doğru bir adım atmış olacağız. İmam hatip okullarında Kur’an-ı Kerim meali okuyanların sayısı yüzde 5 ve okuyanların çoğu yanlış düşüncelere saparak meali vahyin önüne geçiriyor. Bu da büyük bir fitnedir. Okumuşların ifsadı okumamışların ifsadından daha tehlikelidir. Onun için tek başına okumakta yeterli değildir." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise böyle bir etkinliği düzenledikleri için İHH'ya teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen katılımcılar, kermesi gezerek kitap alışverişinde bulundu.

Açılış sonrası İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan İHH İstanbul Kadın Kolları Koordinatörü Fatma Türk, şunları kaydetti:

"Biz bu etkinlikle yurt içerisinde hem kitap okutmaya teşvik ederek bir şekilde üreterek yardım yapmaya yönlendirerek iki farklı hedef belirledik. Tüm gönüllülerimizden kitap talebinde bulunduk. Onlar da bu alana sığmayacak kadar kitap bağışladılar. Aynı şekilde yayın evleri de kitap bağışında bulundular. Hepsine teşekkür ederiz. Ana amacımız Nepal’de inşa edecek olduğumuz ‘İslam Kültür Merkezi’ne yardım etmek olsa da bununla birlikte bilinçlendirme ayağıyla desteklemeyi hedef edindik."

Sibel Eraslan, Abdurrahman Dilipak, Fatma Barbarosoğlu, Emine Şenlikoğlu, Mine İzgi, Taha Kılınç, Güray Süngü, Yıldız Ramazanoğlu, İsmail Kılıçarslan, Metin Karabaşoğlu, Yavuz Bahadıroğlu ve Adem Özköse gibi yazarların katılacağı kitap kermesi 25 Kasım’a kadar devam edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55