,
  • BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

İHH olası Marmara depremi için Bursa’da merkez oluşturdu

İHH olası Marmara depremi için Bursa’da merkez oluşturdu
İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, İHH olarak olası Marmara depreminin ardından yapılacak arama kurtarma çalışmaları ile ilgili Bursa’da merkez oluşturduklarını kaydetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Elazığ depremi ile ilgili basın mensupları ile bir araya gelerek deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklündeki depremin ardından aynı gece 40 kişilik ekiple deprem bölgesine intikal ettiklerini belirten Atila, burada arama kurtarma çalışmalarının yanında acil yardım çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Olası Marmara depremi ile ilgili İHH olarak Bursa’da merkez oluşturduklarını ifade eden Atila, Türkiye’nin her ilinde arama kurtarma ekipleri oluşturduklarını belirtti.

İHH Şanlıurfa ve İHH Şanlıurfa AKUT olarak Elazığ depremindeki aldığı görevi başarıyla yerine getirdiklerini belirten Atila, “Elazığ depreminden dolayı hepimizin başı sağ olsun. Depremde vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Şanlıurfa İHH ekibi olarak depremi duyar duymaz hemen ekiplerimizi topladık, yaklaşık 40 kişilik ekiple 24 Ocak'tan itibaren 10 gün boyunca hem enkazda arama-kurtarma çalışması hem de sonrasında acil yardım çalışmalarına katıldık. Acil yardım çalışmaları kapsamında; geçici aşevimiz günde sabah-akşam 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıttı. Ayrıca başka bir yerde 750 kişiye sıcak yemek dağıttık ve AFAD’ın vermiş olduğu çadırları kurma görevini üstlendik.” diye konuştu.

Arama-kurtarma ekiplerinde bulunan Suriyelilere teşekkür eden Atila, “Yaklaşık 10 Suriyeli gönüllü gencimizde depremzede kardeşlerimize yardım amacıyla çalışmalara katıldılar. Hem enkaz hem de diğer arama tarama faaliyetleri ve acil yardım dağıtımında ciddi emek sarf ettiler. Çok hızlı bir şekilde adapte oldular. Urfa’da da bu kardeşlerimiz acil yardım çalışmalarımızda bize yardımcı oluyorlardı. Bu konuda tecrübeleri vardı. Suriyeli kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İHH olarak Türkiye’nin tüm illerinde arama kurtarma-konusunda teşkilatlanıyoruz”

Olası Marmara depremi ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Atila, “Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bizim her an her olaya hazırlıklı olmamız gerekir. Çünkü her depremden sonra memlekette ciddi yeni çalışmalar başlatıyor. Hem imar konusunda ciddi değişiklikler yapılıyor hem de arama-kurtarma konusunda çalışmalar yapılıyor. Amaç depremleri en az hasarla aşmak içindir. İHH olarak genel merkezimiz, Marmara depremi ve bölgede oluşacak depremlerde acil yardım çalışmaları ile ilgili Bursa’da ciddi bir merkez kurmuş durumda. Bu anlamda uzman köpekler ve ekiplerimizle tüm Türkiye’de arama kurtarma ekiplerimizi oluşturduk. İHH Urfa olarak da yaklaşık 3 yıldan beridir bu çalışmalarda bir fiil görev yapıyoruz. İHH olarak Türkiye’nin tüm illerinde arama kurtarma konusunda teşkilatlanıyoruz. Bunların eğitimlerini alıyoruz. Bu eğitimleri de sahada tatbik ediyoruz.

İHH Şanlıurfa AKUT sorumlusu Ömer Polat ise yaptığı açıklamada, “Depremin ilk anından itibaren İHH Şanlıurfa ve İHH Şanlıurfa AKUT olarak aktif bir şekilde rol aldık. Elhamdülillah umut bekleyen gözlere, umut bekleyen insanlara umut olduk. Bu bizim için tarif edilemez bir duygudur. İnsan kendi eliyle bir iyilik yaptığı zaman ve iyiliği insanların gözünde fark ettiği zaman bambaşka bir duygu içerisine giriyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55