,
  • BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

İHH: "Dünyada 200 milyon yetim bulunuyor"

İHH: "Dünyada 200 milyon yetim bulunuyor"
İHH Batman Şubesi tarafından "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi koordinatörleriyle bir araya gelerek değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, dünyada 200 milyon yetim bulunduğu belirtildi.

Dünyada 200 milyon yetim bulunup 100 milyon yetimin sokaklarda yaşadığı, her gün 10 bine yakın çocuğun ise savaş, doğal afet, hastalık gibi nedenlerle yetim kaldığı bildirildi.

İHH Batman Şubesi tarafından "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi koordinatörleriyle bir araya gelerek değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda yapılan açıklamada, dünyada 200 milyon yetim bulunup 100 milyon yetimin sokaklarda yaşadığı, her gün 10 bine yakın çocuğun ise savaş, doğal afet, hastalık gibi nedenlerle yetim kaldığı belirtildi.

Her 24 saatte 6 bin çocuğun kaçırılıp yılda 2,5 milyon çocuğun satıldığı ifade edilen açıklamada, "Ayrıca yılda 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. Tüm bu tehditler karşısında yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda birçok projeye imza atmıştır. Bunlardan yalnızca biri olan 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesiyle ise öğrenciler de çalışmalara dâhil edilmiştir." denildi.

Batman'da düzenli olarak 467 yetim çocuğa aylık 100 TL destekte bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur'an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor. 2013 yılında başlayan ve Millî Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 81 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2017 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına 'iyilik köprüleri' kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Mustazaflar Cemiyetinden cami düşmanlığına sert tepki

Mustazaflar Cemiyetinden cami düşmanlığına sert tepki

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55