,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

İdlib'de 90 adet "Şanlıurfa İbrahim Halilullah" evi yapılıyor

İdlib'de 90 adet "Şanlıurfa İbrahim Halilullah" evi yapılıyor
Şanlıurfa Müftülüğü tarafından "Bir iyilik sıcak yuva" sloganıyla başlatılan kampanya ile zor şartlarda yaşayan 90 Suriyeli ailenin barınma ihtiyacı karşılanacak.

 

Şanlıurfa Müftülüğü,  koordinesinde başlatılan kampanya ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmanın kardeşlik vazifesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşın başladığı günden bugüne Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım yaptığını belirten Müftü Taştan, "Biliyorsunuz ki Suriye'de uzun zamandır bir iç savaş var. Türkiye Cumhuriyeti olarak da bu savaştan en çok etkilenen ülkelerden biriyiz. Yaklaşık 3-4 milyon civarında olan Suriyeli kardeşlerimiz, uzun yıllardır aramızda yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. 2019 yılında İdlib yeniden bombalandı. Zaten kapasitemizin üzerinde insanı barındırıyorduk. Dolayısıyla sınırı bir şekilde kapatmak ve onları orada barındırmak durumunda kaldık.  Bombalardan kaçan insanlarımızı orada savunmasız ve korumasız bir şekilde bırakacak değildik. Ülke olarak o insanlarla ilgilenmek boynumuzun borcuydu ve bir kardeşlik vazifesiydi." şeklinde konuştu.

"Kampanyada 540 bin lira para topladık"

Suriye'de evsiz insanlar için "Bir iyilik sıcak yuva" sloganıyla kampanya başlattıklarını vurgulayan Taştan, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2019 yılından sonra çadırlarda barınmakta olan kardeşlerimiz için daha korunaklı ve dayanıklı evler yaptık. Türkiye Diyanet Vakfı, önderliğinde 'Bir iyilik sıcak yuva' ismiyle kampanya başlatıldı. İnsanlarımız her iyiliğe rağbet ettikleri gibi bu iyiliğe de son derece rağbet ettiler. Bu kış izlediğimiz haberlerde, çadırda yaşayan insanların çektikleri çileleri takip ettik.  Çektikleri çileleri gördükten sonra harekete geçmek durumunda kaldık. Urfa'da,  450 bin civarında Suriyeli kardeşimiz barınıyor. Sınırda yapılan yardımların haricinde il ve ilçe müftüleri olarak Şanlıurfa'mızda da bir kampanya başlattık. Orada yapılmakta olan briket evlere katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız kampanya 63 ev yapma hedefindeydi. Elhamdülillah,  vatandaşlarımızın, müftülüklerimizin, personelimizin ve hayırseverlerin destekleriyle 63 hedefini aştık.  Yaklaşık 540 bin lira civarında para topladık. 6 bin lira karşılığı olan bu evlerden şu anda 90 adet yapıyoruz. Bu 540 bin lirayı, Diyanet Vakfı Genel Merkezine göndereceğiz. " ifadelerini kullandı.

"Evler, iki oda, mutfak ve lavabodan oluşuyor"

Kampanya ile çamur ve toz içerisinde yaşayan yüzlerce kişinin ev sahibi olacağını ifade eden Taştan, "Müteahitlerle yapılan anlaşmada bu paranın tekabül ettiği evler, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından yapılacak. Bu paranın içerisinde 'benim adıma yapılmasını arzu ediyorum' diyen kardeşlerimizin sayısı 14'tür. 14 ismi genel merkeze bildirmek suretiyle onlar adına bu evlerin yapımını sağlayacağız.  Evler, iki oda, mutfak ve lavabodan oluşmaktadır. Evlerin çatısı beton yapılarak her türlü hava koşuluna dayanıklı hale getirilmektedir. Bu kampanyayı Ocak ayının 28'inde başlattık. Takriben bir ay süren kampanya sonunda Sayın Vali'miz, devlet büyüklerimiz, ilçe müftülerimiz, müftü yardımcılarımız, bütün personelimiz ve hayırseverler tarafından yapılan yardımları takdirle ve şükranla karşılıyoruz. Herkes bilsin ki bu yardımlar yerine ulaşacak ve belki onlarca, yüzlerce kardeşimizi, çamurlardan, tozlardan kurtararak dayanıklı evlerde yaşaması temin edilecektir. " diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55