,
  • BIST 9555.63
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 26 °C

İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlatıldı

İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlatıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, "Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız" temalı ortak bir insani yardım kampanyası başlattı.

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlattı.

Kampanyanın tanıtım toplantısında, Bakan Soylu, Bakan Yardımcı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve katılımcı STK temsilcileri, yurt içi ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya çağırdı.

Siz de İDLİB yazıp 1866’ya SMS göndererek 10 TL ile kampanyaya destek verilebilir.

İdlib’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle başlatılan; AFAD, Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım, Hüdayi Vakfı, İHH ve Sadakataşı’nın destek verdiği "Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız" kampanyası, tüm Türkiye’yi İdlib'li kardeşlerinin yaralarını sarmaya davet ediyor.

AFAD Başkanı ve STK temsilcilerinin kampanyaya katılım çağrılarının ardından, basın mensuplarına hitap eden Bakan Soylu dikkat çekici veriler paylaştı. Yapılan tespitlere göre İdlib nüfusunun 3.7 milyon olduğunu ifade eden Soylu, “1 Aralık 2019’dan bu yana 312 bin kişi, İdlib’den Türkiye sınırına geldi. Bunların %76’sı kadın ve çocuktur. Takdir edersiniz ki bu bir taşınma değil, kaçıştır. Sınırımızın 20 km dışına kadar oluşturduğumuz 9 kamp alanına geliyorlar. Kamp alanlarındaki tüm tedbirlere, insani tedbirlere dair adımları atıyoruz.” şeklinde konuştu.

217 bin kişiye yardım

Suriye meselesinin başlamasından itibaren Türkiye’nin elini insani anlamda sahadan çekmediğini belirten Bakan Soylu, Türkiye’nin Dünya’da En Fazla Yardım Yapan Ülke olduğunu vurguladı. Soylu, İdlib’den gelenler için “Şu ana kadar barınmadan beslenmeye, ısınmadan kışlık ihtiyaçlara kadar 217.320 kişiye yardım ettik.” ifadelerini kaydetti.

Suriye ve İdlib’deki insanlık ızdırabını dindirelim

Kampanya toplantısının açılış konuşması yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Suriye meselesinin ortaya çıkışından itibaren, ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada yardım yaptığını ifade etti. Vatandaşları kampanyaya katılmaya çağırarak, “Suriye ve İdlib’deki insanlık ızdırabını dindirelim, dindirmeye katkı verelim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55