,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

​İdeal Gençlik Bursa ve Çanakkale’yi gezdi

​İdeal Gençlik Bursa ve Çanakkale’yi gezdi
Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından Türkiye'nin zenginliklerini keşfetmeleri amacıyla yapılan bir gezi organizasyonuyla 45 öğrenci Bursa ve Çanakkale gönderildi.

​Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından Bursa ve Çanakkale'ye gezi düzenlendi.

Gezi programı Batman Üniversitesi ile Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Program İdeal Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ömer İmir gözetiminde yapıldı.

Program kapsamında ilk olarak Bursa şehrindeki tarihi mekânlar ve doğa güzellikleri gezildi. Ardından bir rehber eşliğinde Çanakkale şehitliği ziyaret edildi.

İdeal Genlik Topluluğunun düzenlediği geziye katılmanın sevincini yaşadıklarını belirten Hüseyin Cihangir, "Düzenlenen gezide emeği geçenlerden Allah (celle celaluhu) razı olsun. 3 gün süren gezimizin amacı Çanakkale ruhunu anlamaktı. 45 kişilik bir grup olarak gittik. Çanakkale'de yaşanan olaylar bizi etkiledi. Gezimizi ilk olarak Bursa'dan başladık. Bursa'da Osmanlıyı kuran Osman Gazi ve Orhan Gazi gibi zatların kabirlerini ziyaret ettik. Ulu cami gibi tarihi yerleri ziyaret ettik. Buralar gerçekten insanı etkileyen yerlerdi. Bursa gezimizin akabinde Çanakkale'ye geçtik. Çanakkale yaşanmış olan ibretlik olaylar insanların tüylerini diken diken ediyor. En çok etkilendiğim yerlerden bir tanesi namazgâh olarak bilinen yer oldu." dedi.

"Çanakkale bir destandır"

Batman Üniversitesi desteğiyle düzenlenen gezi programından çok memnun kaldıklarını söyleyen öğrencilerden Mehmet Emin Buzkartaca, "Program dâhilinde önce Bursa'ya gittik. Busa'da Ulu Cami, Osman Gazi ile Orhan Gazi Türbelerin ve oralardaki doğal güzellikleri gördük. Buradaki programdan sonra Çanakkale'ye gittik. Çanakkale'de o tarihi yerleri gördük. Seyit Onbaşı'nın topu attığı yeri, Conkbayırı Muharebesi, Arıburnu Cephesi gibi yerleri gördük. Geziye katkısı olan Batman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Aydın Durmuş'a teşekkür ediyoruz. Bize Türkiye'nin gezilmesi gereken en güzel yerlerini gezdirdiler. Çanakkale bir destandır. Tarihi bir destandır. Orada yaklaşık 500 bin şehit verdik. Orada atalarımız yatıyor. Onlar bu vatan ve bizim için canlarını verdiler." ifadelerini kullandı.

"Dinimizi yaşayabilmek için Çanakkale'de mücadele verdik"

Geziden memnun olarak döndüğünü aktaran öğrencilerden Onur Çetinbaş, "İdeal Gençlik Topluluğunun düzenlediği ve Batman Üniversitesi de araç olarak destekte bulundu. Öncelikle Bursa'ya gittik. Bir gün boyunca tarihi mekânları gezdik. Ardından Çanakkale'ye geçiş yaptık. Çanakkale'de ilk önce tarihi yerleri gezdik. Orada yaşananlar bizi çok derinden etkiledi. Oradaki şuurun Müslümanlar için çok önemli bir yer olduğunu ve ümmet şuurun orada canlanıyor. O zamanki kafirler toplanıp bize topyekun saldırmasına karşın bizim orada verdiğimiz mücadele çok önemlidir. Biz küffara karşı orada bir mücadele verdiğimiz için mücadele verdiğimiz küffara benzediğimiz için de bu durum bir utanç vericidir. Dinimizi yaşayabilmek için biz orada mücadele verdik." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55