,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

​İçkili program halkın tepkisi üzerine iptal edildi

​İçkili program halkın tepkisi üzerine iptal edildi
Gaziantep’te “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle kentteki bir grup tarafından öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenmesi planlanan içkili program halkın tepkisi üzerine iptal edildi.

Toplumu yozlaştırma ve özellikle de gençleri manevi değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla parti adı altında düzenlenen ahlaksız organizasyonlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Son olarak “Küçük Buhara” olarak adlandırılan ve Birinci Dünya Savaşı’nda Antep'i işgal etmek isteyen Haçlı zihniyetine karşı binlerce şehit veren ve annesinin başörtüsüne el uzatan işgalci Fransız askerlerine karşı koyduğu için şehit edilen Mehmet Kamil'in, Şahinbey'in ve Molla Mehmet Karayılan’ın şehri Gaziantep'te, bir grup tarafından düzenlenmesi planlanan içkili program büyük bir tepki ile karşılandı.

Söz konusu grubun kentteki bir otelde düzenlemeyi planladığı içkili programa sosyal medya üzerinden sert tepki gösteren başta Gaziantepliler olmak üzere duyarlı vatandaşlar, toplumun inancıyla uyuşmayan içkili programın iptali için “#GazisehirdeRezilligeDurDe” hashtagı açtı.

Hashtagı üzerinden paylaşımlarda bulunan duyarlı Gaziantep halkı ve bazı sosyal medya kullanıcıları, kentte yapılması planlanan, öğretmen ve öğrencilerin katılacağı “ahlaksız içkili program iptal edilsin” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile kent yetkililerine çağrıda bulundu.

Halkın ve sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki vermesi üzerine Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, içkili programın iptal edildiğini açıkladı.

Gül, “Kimin ne yediğiyle ne içtiğiyle ilgilenmiyoruz ama öğretmen ve öğrencileri pespaye bir şekilde kullanarak alkol reklamı yapmak asla kabul edilemez, yasal olarak tüm yaptırımlar yapılacaktır. Organizasyon taraflarca iptal edilmiştir.” dedi.

Aralarında eğitimcilerin de bulunduğu düzenlenmesi planlanan içkili programa tepki amaçlı yazılan bazı tweetler:

Ankara Altındağ Muammer Şahin Ortaokulu Müdürü Cengizhan Yaşa: Bu afişi ve programı hazırlayanlar maalesef bizim adam edemediğimiz kişiler ki yetişkin bireyler olmuşlar ama para kazanmak için ne yaptıklarının, beyinlerinden çıkanın ne anlama geldiğinin, işin nereye gittiğinin farkında bile değiller ne yazık ki...

Öğretmen Selçuk Öztürk: Öğretmenlere yapılan bu saygısızlık asla kabul edilemez. Sadece bu şehir değil, hiç bir şehir bu şekilde bir rezaleti kabul etmez. Ne demek öğretmen öğrenci birlikte bira içecek. Bir öğretmen olarak bunu asla kabul etmiyorum. Bu öğretmenliği ayaklar altına almaktır, rezalettir.

Gazeteci-Yazar Yaşar Yavuz: Bu toplumun en saygın insanları olan öğretmenlerimizi alkol partisine davet etmeye kalkmak kimsenin haddine değildir. Bu ahlaksızlığı kınıyorum.

Sema Kurt Taşkın: Nedir bu eğitim sistemindeki iğrençlikler? Heykele taptırdıktan sonra şimdi de iş pedofoliye mi geldi? Ne demek öğretmen-öğrenci içkili ve damsız? Okulların ve eğitimin adı mı değişti?

Mehmet Selim Acet: Toplumumuzun temel değerleriyle oynama cüretini nereden buluyorlar? Sayın @FatmaSahin @mtahmazoglu @rfadiloglu sizlerden ricamızdır bu rezilliğe ve yozlaştırmaya engel olun.

Muhammed Elramadan: Gaziantepte yapılması planlanan öğretmen ve öğrencilerin katılacağı öğrencileri alkol ve fuhşiyata sevk eden sözde parti durdurulsun. Öğrenciye ‘damsız girilmez’ ne demek?

Ömer Faruk Ceylan: Geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizi, öğrencileri ile alkollü bir ortamda bulunmaya çağıran bu organizasyonu hangi ahlak, etik değer ilkesi ile kabul edebilir? Umarız bu büyük yanlıştan dönülür.

İlyas Doğan ve Ahmet Çınar: Böyle bir rezalet Gaziantep'e yakışmaz. Emperyalizm ve işgal boyut değiştirdi.

Ökkeş Korkmaz: "Son zamanlarda Gaziantep’te bazı ilginç aktiviteler sinir uçlarımıza dokunuyor. Son olarak yapılacak çirkef etkinlik tepkiler sonucu iptal edildi. Düşünmek lazım; ya tepkiler olmasaydı? Tepki son zamanların en etkili savunma silahı oldu, demek ki tepki ile kuşanılmak lazımmış. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55