,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

İçişleri Bakanlığından uyarı: "Yaylalarda yaşam malzemesi bırakmayın"

İçişleri Bakanlığından uyarı: "Yaylalarda yaşam malzemesi bırakmayın"
İçişleri Bakanlığı, 32 ilin valiliğine “Güvenlik Tedbirleri” konulu genelge göndererek uyarılarda bulundu.

​İçişleri Bakanlığı, yürütülen operasyonlarla PKK’lıların yiyecek sıkıntısı çekmesi üzerine yaylacıları uyardı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Jandarma  Genel  Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu,  Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzalı "Güvenlik  Tedbirleri" konulu  genelge  gönderdiği bildirildi.

2017 yılında, toplam bin 807 sığınak, barınak ve mağara ele geçirildiği bildirilen genelgede, buralarda 166 ton gıda malzemesi, bu yıl da 788 sığınak ve barınakta 43,5 ton gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Dikkat çekici gıda alımları takip edilecek

Kolluk kuvvetlerinin, büyük marketlerden ve toptancılardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve satışlarını takip edeceği ifade edilen genelgede, yol kontrollerinde ara ve tali yolların denetimine ağırlık verileceği kaydedildi.

Bakanlık, yürütülen operasyonlarla PKK’lilerin yiyecek sıkıntısı çekmesi üzerine, yaylacıları uyardı. Bakanlığın genelgesinde, PKK’nin kış yapılanmasını önlemek için yayla sezonunu bitiren vatandaşlara, PKK’liler tarafından alınabilecek yaşam malzemelerini evlerinde bırakmamalarını istedi.

Yürütülen operasyonlar sayesinde özellikle PKK’nin, temel gıda ve yaşam malzemesi temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına dair bilgiler alındığına vurgu yapılan genelgede; PKK’lilerin temel gıda  ve yaşam malzemesi teminini engellemek amacıyla yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemleri şu şekilde sıralandı:

“Yayla ve meraların vatandaşların kullanımına açılması ile birlikte terör örgütüne yardımcı olabilecek kişilerin terör örgütü mensuplarına erzak ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Yayla dönüşlerinde vatandaşların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. BTÖ mensuplarının lojistik faaliyetlerine yardım eden ve erzak götüren işbirlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek.

Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar detaylı aramalardan geçirilecek. Terör örgütü tarafından kullanılması muhtemel gıda ve yaşam malzemelerini aracında bulunduran şahısların yerleşim yeri ile yol güzergahı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55