,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce Bitlis'te incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce Bitlis'te incelemelerde bulundu
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 25-26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan Malazgirt Muharebesinin 947’nci yıl dönümü münasebetiyle Ahlat ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

​İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 25-26 Ağustos’ta yapılacak olan Malazgirt Muharebesinin yıl dönümü münasebetiyle çalışmaları yerinde incelemek üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi.

Havayoluyla Muş’a gelen İnce, buradan helikopterle önce Muş’un Malazgirt ilçesinde incelemelerde bulundu. İnce, burada yapılan incelemelerin ardından Bitlis’in Ahlat ilçesine geçti.

Yaklaşık 400 dönüm üzerinde kurulan çadırları ziyaret eden İnce, "Geleceğin gençliğine emanet edeceğimiz bu vatanı, bu vatan topraklarını ve tarihimizi onlara en güzel şekilde emanet edecek ve onlara yakışır bir şekilde bu törenlerle, etkinliklerle, çalışmalarla bırakmak istiyoruz." dedi.

Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten İnce, şunları söyledi: "Malumlarınız olduğu üzere 26 Ağustos Malazgirt Fethi’nin kutlu yıl dönümünü hep birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kutlayacağız. Orada tüm Anadolu’dan gelen, Anadolu’da Türklerin ilk ayak bastığı yer olan Malazgirt'te ve Ahlat'ta çeşitli törenler yapacağız. Bu törenlerin hazırlık çalışmalarını yapmak üzere bu heyetle bugün buradayız. Kubbet-ül İslam olan ve İslam'ın ilk belki de devletimizin tapu senetlerinin yer aldığı bu tarihi şehirde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum."

"Törenlerimizi de bu şanlı tarihimize yakışır şekilde yapmak istiyoruz." diyen İnce, "Geleceğin gençliğine emanet edeceğimiz bu vatanı, bu vatan topraklarını ve tarihimizi, onlara en güzel şekilde emanet edecek ve onlara yakışır bir şekilde bu törenlerle, etkinliklerle, çalışmalarla bırakmak istiyoruz. İnşallah 26 Ağustos'ta burada tüm milletimizle, tüm devlet erkanımızla, vatandaşımızla en güzel şekilde kutlanması için çalışmaları layıkıyla yerine getireceğiz. Gerekli eksikliklerimizi tespit edip, en kısa sürede tamamlama gayreti içindeyiz. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah onların gayretiyle daha güzel ve tarihimize yakışır bir şekilde bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından İnce, helikopterle Van'a geçmek üzere ilçeden ayrıldı.

Düzenlenen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karaca, ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanı ve kurum amirleri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55