,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

İBB, Dünyanın akıllı şehirlerini İstanbul'da buluşturuyor

İBB, Dünyanın akıllı şehirlerini İstanbul'da buluşturuyor
Teknolojiyi en iyi kullanan belediyelerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de dünyanın akıllı şehirlerini bir araya getiriyor.

Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 17-18-19 Nisan tarihlerinde World Cities Congress İstanbul'18 adı altında düzenlenecek etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK (İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş) ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan World Cities Congress İstanbul'18’de üç gün boyunca çeşitli ülke ve şehirlerden, teknolojide öncü firmalar ve 100’e yakın konuşmacının katılımıyla workshoplar ve 12 panel gerçekleştirilecek.

10 bini aşkın profesyonelin katılması beklenen World Cities Congress İstanbul'18’de alanında en yetkin isimler akıllı şehirlerin yarınlarını mercek altına alacak.

World Cities Congress İstanbul'18 ile ilgili olarak bugün Feriye Palace’de basın mensuplarına bilgi veren İSBAK A.Ş Genel Müdürü Muhammed Alyürük,  etkinlik  profilinde  Yönetim,  Mobilite,  Güvenlik,  Yaşam,  Çevre,  Enerji,  Ekonomi ve İnsan’ın yer alacağını söyledi.


-Akıllı Şehir İstanbul-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için teknolojinin tüm imkanlarını kullandığını belirten Alyürük, Akıllı Şehir tanımını “Yaşam kalitesini yükseltmek, bunu yaparken de kaynakları etkin ve verimli kullanmak amacı ile teknolojik imkanlardan ve verilerden ileri seviyede yararlanılan, şehrin tüm paydaşlarının şehir yönetimi ile entegre olduğu sürdürülebilir şehirdir” şeklinde yaptı.

Yaşanılabilir bir dünyanın verimli, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir akıllı şehirlerle mümkün olacağını vurgulayan Alyörük, Akıllı Şehir İstanbul vizyonuna hizmet eden tüm sistemlerin yönetilebilir ve sürdürülebilir hale getirilmesi misyonuyla çalıştıklarını söyledi.

-Akıllı Şehir Olma Yarışı-
Günümüz dünyasında ve Türkiye’sinde akıllı şehirlerin konuşulduğunu ve şehirler arasında en akıllı şehir olma yarışı yaşandığını vurgulayan Alyürük şöyle devam etti: “İstanbul'un 15 milyonluk bir nüfusuyla, Türkiye'nin ihracatının yüzde 54'ünü, ithalatının da yüzde 46'sını gerçekleştiren bir şehir. Her yıl 9 milyona yakın turist alıyoruz. Günlük olarak tüketmiş olduğu ve vatandaşlar tarafından atık sayısının da günlük olarak 17 bin tonu bulan, ülkede elektriğin de yüzde 17'sini tüketen bir şehir. Neden akıllı şehirleri konuşuyoruz? Dünya nüfusu her geçen gün artmaya devam ediyor. İstatistiklere göre, 1900'lerde, 1.8 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılına geldiğinde, 9 milyarı bulacağı, her geçen gün de kentlerdeki nüfusun kırsaldaki nüfusa göre artacağıyla ilgili önemli istatistik çalışmalar var. 1800'lü yılların başında yüzde 3 olan, kent nüfusundaki oran, 2017 yılında yüzde 55'i kentlerde, yüzde 45'i de artık kırsal alanda yaşamaya başladı. Bu istatistiklere baktığımızda 2050 yılına geldiğimizde, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun kırsal kesimde, yüzde 70'inin ise kentlerde yaşayacağını görüyoruz."

17-18-19 Nisan 2018 tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan World Cities Congress İstanbul'18’a Türk Telekom CEO'su Paul Doany, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Danimarka - Odense şehir idarecilerinden Bjarke Walmar ve akıllı şehirler uzmanı Renato de Castro, 8-80 Cities Kurucusu ve Başkanı Guillermo Penalosa, IBM Genel Müdürü Defne Tozan, Microsoft Genel Müdürü Murat Kansu gibi alanında önemli isimler katılacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55