,
  • BIST 9708.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

“Huzurumuz olduğu sürece, yatırım, gelişim ve değişim olur”

“Huzurumuz olduğu sürece, yatırım, gelişim ve değişim olur”
​Köy muhtarlarıyla bir araya gelerek köyleriyle ilgili güvenlik, eğitim, sağlık, aydınlatma ve ulaşımla ilgili taleplerini dinleyen Vali Deniz, huzur olduğu sürece yatırım, gelişim ve değişimin olacağını söyledi.

Batman merkeze bağlı köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. 

Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, kamu kurum müdürleri ve merkez köy muhtarları katıldı.

Köylerin sorunlarının değerlendirildiği toplantıda; köylerin altyapı, yol, elektrik ve eğitim sorunları görüşüldü.

Merkeze bağlı köylerin sorunlarını değerlendirmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, ilin huzurunun her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, “Huzurumuz olduğu sürece, yatırım, gelişim ve değişim olur. Birinci önceliğimiz şehrimizin ve halkımızın güvenliğidir. Hain FETÖ terör örgütü nasıl ki bir piyonsa, PKK terör örgütü de aynı şekilde bir piyondur. Terör örgütüyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Artık her kesin yürekli bir şekilde bu terör örgütüne yeter demesi gerekiyor.” dedi.

Köylere yapılan hizmetlere değinen Vali Deniz, bu yıl 200 kilometre köy yoluna beton asfalt yapılacağını ifade ederek, köylere yapılan hizmetlerde sınır olmadığını, vatandaşların memnuniyetinin her şeyden daha önemli olduğunu aktardı.

“Eğitim kalitesi yükseltilmelidir”

Okul öncesi eğitimde geçen yıl başlatılan “Çocuğumu Seviyorum Ana Sınıfına Gönderiyorum” projesi sayesinde ilde okul öncesi okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını anımsatan Deniz, köylerdeki okullaşma oranın daha da artırılması ve okullardaki eğitim kalitesinin yükseltilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve muhtarların koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade etti.  

“Kurallara uymayan çiftçilere en üst düzeyde ceza uygulanacak”

Anız yangınlarına da değinen Deniz, anız yakılmasının insan sağlığına, çevreye ve canlılara olan zararları konusunda muhtarlardan vatandaşlara gerekli uyarı ve bilgilendirmelerin yapmalarını istedi. Deniz, kurallara uymayan çiftçilere en üst düzeyde ceza uygulanacağını belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde çiftçilere hizmet vermek amacıyla sap kırma makinelerinin olduğunu ifade eden Deniz, çiftçilerin ücretsiz bir şekilde bu makinelerden faydalanmaları konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını istedi.

“Boğulmalara karşı yüzme kursu verilsin”

Son zamanlarda artan boğulma vakalarına da değinen Deniz, Batman Çayı civarında bulunan köylerde oturan vatandaşların boğulma olaylarına karşı çocuklarına gerekli uyarılarda bulunmalarını istedi. Deniz, uyarı levhalarına ve yapılan bilgilendirmelere rağmen çok sayıda boğulma olayının yaşandığını belirterek, boğulma vakalarının önüne geçmek için köylerde oturan genç ve çocukların il merkezindeki havuzlarda yüzme kursu verilmesi konusunda ilgili kurumlara talimat verdi. 

Köy muhtarlarının köyleriyle ilgili güvenlik, eğitim, sağlık, aydınlatma ve ulaşımla ilgili taleplerini dinleyen Vali Deniz, sorunların imkanlar ölçüsünde çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55