,
  • BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Hüsniye anne PKK'dan kaçan kızıyla buluştu

Hüsniye anne PKK'dan kaçan kızıyla buluştu
Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde aylardır evlat nöbeti tutan ailelerden Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti, 5 yıl sonra evladını kucakladı.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde aylardır evlat nöbeti tutan anne Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti, HDP tarafından PKK'ya gönderilen Mekiye Kaya, ailesine kavuştu.

8 Eylül 2019 tarihinden itibaren Diyarbakır HDP il Başkanlığı önünde çocuğu için evlat nöbetine katılan anne Kaya, dün akşam kızının PKK'dan kaçarak teslim olduğu haberini aldı.

Dün akşamdan bu yana yetkililerce evladının kendisine teslim edilmesini bekleyen anne Kaya, bugün saat 12.00 sıralarında polis merkezinde evladıyla buluştu.

Anne Kaya, Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde bulunan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ek Binasında kızı Mekiye ile bir araya geldi.

"Kızım yeni doğmuş gibi bayram havası var"

Açıklamalarda bulunan baba Hüseyin Kaya, kızı yeni doğmuş gibi bir bayram havası yaşadıklarını söyledi.

Dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendilerine telefon açarak, "Gözünüz aydın sizin kızınız teslim olmuş ve Şırnak' a bağlı Silopi ilçesindedir." müjdesini aktaran Kaya, "Kızımı bugün Diyarbakır'a getirdiler. Bu konuyla ilgilenenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Çocuğu dağa kaçırılan ailelere seslenen baba Hüseyin Kaya, "Onlar da gelsin bu eyleme katılsın ki onlar da çocuklarına kavuşsun. Onlar bu eyleme katıldığı zaman, kaçırılan çocuklar anne ve babalarını gördüklerinde üzülüyor ve teslim oluyorlar. Sanki kızım yeni doğmuş gibi bayram havası var." ifadelerini kullandı.

Buluşmanın ardından ana-kız hasret giderdiler. Kısa görüşmenin ardından polisler, Mekiye'nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanması üzerine başka bir bölüme götürdüler.

10 Aralık'ta da, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinden 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan için 8 Ekim'de oturma eylemine katılan Hatice Ceylan evladına kavuşmuştu.

Anne Hacire Akar'ın HDP'lilerce dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi sonuç vermiş, anne Akar evladına 24 Ağustos'ta kavuşmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55