,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Humus’taki sivillerin tahliyesinde de Kızılay görevde

Humus’taki sivillerin tahliyesinde de Kızılay görevde
Suriye rejiminin kuşattığı ve 30 bin sivilin yaşadığı Vaer ilçesinden tahliye edilen binlerce sivilin ihtiyaçlarını Cerablus ve İdlib’te karşılamak için çalışan Kızılay, acil dönem yardımlarını hızlandırdı.

Suriye’de rejim ve muhalifler arasında 13 Mart'ta varılan anlaşma uyarınca Vaer bölgesinde yaşayan 30 bin sivilin tahliyesi için çalışmalar devam ediyor. Suriye Arap Kızılayı ve Kızılhaç Komitesi ile koordinasyon içerisinde hareket eden Kızılay, güvenli bölgelere sevk edilen sivillerin gıda ve içecek başta olmak üzere barınma, kıyafet ve sağlık hizmetlerini karşılıyor.

 

Çalışmaları yerinde takip eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, tahliye edilenleri Bab kentinde karşıladı. Tahliye planının koordinasyon içerisinde gerçekleştirdiğini anlatan Kınık, ilk etapta Vaer bölgesinden bin 500'e yakın sivilin 32 otobüse bindirilerek güvenli bölgelere sevk edildiğini söyledi.

 

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, şöyle konuştu: "İlk gelen grup, Cerablus'a götürüldü. Şu an orada AFAD koordinasyonunda çadırlar ve barınma merkezleri kuruluyor. Bab'a gelen insanlara acil ihtiyaçları olan gıdaları içeren 3 bin gıda paketi hazırladık. Halep tahliyesinde olduğu gibi AFAD, Kızılay ve İHH ağırlıklı olmak üzere diğer yardım kuruluşları ile ortak bir çalışma sürdürüyoruz”

 

Bab'ın yaralarını Türkiye saracak

 

Sivillerin tahliye edildiği Bab’ta da temaslarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Kınık, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen kentte büyük tahribat olduğunu ifade ederek: "Şehrin yüzde 60'ı yıkılmış halde. İnsanların normal hayata kavuşması için Türkiye'den sağlık, eğitim ve belediyecilik hizmetleri gibi pek çok alanda destek vereceğiz. Buradaki hasar gören özel bir hastanenin tefrişi, teçhizatı ve işletilmesi için inşallah Kızılay olarak destek vereceğiz. 15 gün içerisinde burası hazır hale gelebilecek. Hekim arkadaşlarımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Bu hastanede en azından acil vakaların tedavisine başlanılacak” dedi.

 

Cerablus bölgesinde Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler çerçevesinde geniş çaplı hastane yapılmasının planlandığını aktaran Kınık “Daha ileri tetkik ve tedavilerin yapılabileceği bir hastanenin açılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığımız ile de istişare ettik. İnşallah o konuyla ilgili de çalışacağız” şeklinde konuştu. Kınık, valilikler, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının öz verili çalışmalarıyla ihtiyaçların hızla karşılanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55