,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

"Hükümet siyonist rejimle ilişkilerini kesmelidir"

"Hükümet siyonist rejimle ilişkilerini kesmelidir"
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci terör çetesi israilin sözde "başkenti" olarak tanıma kararı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.

Sefine-i Nuh Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Silopi ilçesinde yapılan basın açıklamasıyla ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci terör çetesi israilin sözde "başkenti" olarak tanıma kararı, telin edildi.

Basın açıklamasını okuyan derneğin başkanı Rıdvan Tatar, Kudüs’ün İslam ümmetinin bir sorunu olduğunu, bu bağlamda başta siyonist terör şebekesi ve ABD başkanı Trump'ın olmak üzere tüm dünyanın bu kutsalı hesaba katarak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Tatar, küfrün Müslümanların mukaddesatlarına dil uzatmasının ve pervasızca saldırmasının altında yatan gerçeğin İslam alemindeki bölünmüşlük olduğuna dikkat çekerek, uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler kararlarını ve başta İslam âlemi olmak üzere tüm ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu girişimin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tatar, "Hükümet, siyasi alanda bu alçak girişimin akamete uğratılması için  her türlü gerekli girişimlerde bulunup, bu amaç doğrultusunda İslam ülkelerini birleştirici ve güçlü adımlar atma noktasında hareket etmesini ve işi Siyonist rejim  ile diplomatik  ilişkileri kesme noktasına getirmelidir." çağrısında bulundu.

Uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler kararlarını ve başta İslam âlemi olmak üzere tüm ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu girişim asla kabul edilemez olduğunu kaydeden Tatar, "İşgalci siyonist terör rejimi, büyük şeytan Amerika’nın teşvik ve himayesi altında hiçbir sınır tanımayıp Müslümanların kutsallarına saldırmaya devam etmektedir. Bu tuğyan ve azgınlıkları karşısında tüm Müslümanların ve insaf sahibi özgür insanların yekvücut halinde buna karşı durması gerekir. Uluslararası camia ve Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bütün dünya şunu çok iyi bilmelidir ki Kudüs, basit bir milliyetçilik sorunu değildir. Kudüs İslam ümmetinin bir sorunudur. Bu bağlamda başta katil israil ve destekçisi emperyalist ABD başkanı Trump olmak üzere, tüm dünya bu kutsalı hesaba katarak hareket etmeli, atacakları adımı buna göre hesap etmelidir." ifadelerini kullandı.

Basın Açıklamasına HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, CHP Silopi İlçe Başkanı Ümran Cengiz, AK Ocaklar Silopi Temsilcisi Bedirhan Ökten, TÜGVA Silopi İlçe Teşkilat Başkanı Fırat Haşimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55