,
  • BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Hüdâyi Vakfı Ramazan’ın Bereketini Dünyanın Dört Bir Köşesine Taşıyor

Hüdâyi Vakfı Ramazan’ın Bereketini Dünyanın Dört Bir Köşesine Taşıyor
Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, ‘Kavuştuk Ramazana, Niyetlendik Paylaşmaya’ çağrısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesindeki Ramazan heyecanına ortak olmaya davet ediyor.

Üsküdar’ın manevi sultanı Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “yoksulluk ve cehaletle mücadele” hizmetini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında Üsküdar’da kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Türkiye dâhil yaklaşık 40 ülkede insani yardım, sosyal-kültürel hizmetler, basım-yayın ve eğitim alanlarında faaliyet göstermekte. Hüdayi gönüldaşları Ramazan ayı boyunca dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşleri için Hüdayi Sofraları açmakta ve ihtiyaç sahibi ailelere erzak kumanyaları dağıtmakta. 2018 yılı için vakıf bünyesinde bağış bedelleri; bir kişilik iftar için 20 TL, bir paket erzak için 100 TL olarak belirlendi.

Toplanan zekât, iftar, erzak paketi gibi bağışlar ile yurt içinde ve yurt dışında mazlum, mağdur ve kimsesizlere erzak ve iftar yardımında bulunulacağını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi. Eryılmaz sözlerine söyle devam etti: “Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş-Arakan, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin/Gazze, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda başta olmak üzere 30’dan fazla ülkede iftar sofraları kuruyoruz, temel gıda ürünlerine muhtaç on binlerce aileye de Ramazan kumanyasını dağıtıyoruz inşallah. Vakıf olarak, ülkemiz dahil Afrika, Balkanlar ve Orta Asya başta olmak üzere 40 ülkedeki müesseselerimizle, ayrıca Kur’an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, İmam-Hatip ve ilahiyat gibi eğitim kurumlarımızla zaten mazlum, mağdur ve fakir ailelerle ve eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle iç içeyiz. Dul-yetim-garip biçare insanları tanıyor, imkanlar dahilinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı; bu yardım seferberliği için, zekât ve hayırların en muhtaç ailelere ulaştırılması için en güzel mevsim” dedi.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, iftar, erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden, anlaşmalı banka hesaplarına havale veya eft yolu ile veya ‘İftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazıp 4948’e SMS atarak 20 TL bağışta bulunabilecekler” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55