,
  • BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

HÜDA PAR'ın Kudüs etkinliğinin engellenmesine tepki!

HÜDA PAR'ın Kudüs etkinliğinin engellenmesine tepki!
İstanbul Valiliğine tepki gösteren HÜDA PAR İstanbul Başkanı Erdal Elibüyük, tüm engellemelere rağmen gençlik kolları başkanıyla birlikte pedal çevireceklerini ve Siyonist çetenin konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

​HÜDA PAR İstanbul Başkanı Erdal Elibüyük, ''Kudüs İçin YolA ÇIK'' bisikletli eylem turu etkinliğine izin verilmemesine tepki göstererek tüm engellemelere rağmen bireysel olarak eylemlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenecek ''Kudüs İçin YolA ÇIK'' bisikletli eylem turu etkinliğine izin vermeyen İstanbul Valiliğine tepki gösteren HÜDA PAR İstanbul Başkanı Erdal Elibüyük, tüm engellemelere rağmen gençlik kolları başkanıyla birlikte pedal çevireceklerini ve Siyonist çetenin konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

Etkinliğin engellenmesine ilişkin İLKHA'ya konuşan Elibüyük, Türkiye genelinde HÜDA PAR Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu ''Kudüs İçin YolA ÇIK'' etkinliğinin finalini İstanbul'da yapmayı planladıklarını söyledi.

Bazı illerde olduğu gibi İstanbul'da da haksız bir uygulamayla karşılaştıklarını ve etkinliği izin verilmediğini söyleyen Elibüyük, "Yaklaşık 2 haftadan fazladır başvurularımıza olumlu ve olumsuz bir yanıt verilmedi. Sadece sözlü olarak etkinliğe izin vermeyeceklerini söylediler. Emniyet izin verdiğini, güzergahları uygun gördüğünü belirtirken valiliğin izin vermediği söylendi. Valilik bunu inkâr etti, emniyetin izin vermediğini söyledi. Topu birbirlerine attılar." dedi.

"Eylemimizde kararlıyız"

Tüm engellemelere rağmen eylemlerini 2 kişi olarak yapacaklarını vurgulayan Elibüyük, " Mesele Kudüs olduğu için, hem valiliğin ve emniyetin bu tavrına hem de Siyonistlerin Kudüs'teki işgaline dikkat çekmek için ben ve gençlik kolları başkanımız bireysel anlamda pedal çevireceğiz. Sadece 2 iki kişi olarak. Bunun da duyurusunu sosyal medyadan yaptık. Emniyetten yetkililer aradı, buna da müdahale edeceklerini, izin vermeyeceklerini söylediler. Biz de kendilerine, bunun toplu bir organizasyon olmadığını söyledik. Bitiş noktasında da Siyonist konsolosluğun önünde basın açıklaması yapacağımızı ifade ettik. Sadece basın açıklaması yapabileceğimizi, bisiklet sürmeye izin vermeyeceklerini söylediler. Biz eylemimizde kararlıyız." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa partilerüstüdür"

Emniyetin herhangi bir müdahalede bulunması halinde bunun büyük bir ayıp olacağını söyleyen Elibüyük, "Şu anda Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim ortak değerimizdir. Hükümet için de böyle, diğer partiler için de böyle. Madem ortak değerimiz, neden engel oluyorlar? Sağduyuya davet ediyorum. Bu etkinlik siyasi bir endişe ile yapılmış bir etkinlik değil. Bu yüzden engellenmemesi lazım. Kudüs ve Mescid-i Aksa  partiler üstüdür. Bizim için ortak bir derttir, değerdir. Umarım hoş olmayan durumlara neden olmazlar. Bu organizasyon için kolaylık sağlanırsa veya işimizi kolaylaştırırlarsa biz de kendilerine teşekkür ederiz. Engel de olurlarsa yüzleri Kudüs için Mescid-i Aksa için bir leke olarak geçecektir." ifadelerini kullandı.

Elibüyük, son olarak İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu ile birlikte 20 Ağustos Pazar günü saat 16:00’da Edirnekapı Mihrimah Camii önünden başlayıp 17.00 'de Siyonist Konsolosluğunun önüne varacak şekilde birlikte pedal çevireceklerini saat 17.00'de varış noktasında basına açıklama yapacaklarını hatırlattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55