,
  • BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor
Beldede yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Batman Gercüş'e bağlı HÜDA PAR Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan’ın, 30 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana hayata geçirdiği proje ve çalışmalar halkın büyük beğenisini topluyor.

 

Beldede siyaset yapmaksızın, kıt imkânlarla tüm belde sakinlerine eşit bir şekilde hizmet götüren HÜDA PAR’lı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan, beldede bir ilk olan yatırım ve hizmetleri bir bir hayata geçiriyor.

Beldenin kabuğunu kıracak projeleri hayata geçiren ve yaptığı hizmetlerle belde sakinlerinden büyük takdir kazanan Başkan Özhan, belediye başkanlığına geldiği 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede yaptığı projelerle beldenin adeta çehresini değiştirdi.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

Samir Özhan

Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yaptığı açıklamada, kıt imkânlarla beldede birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Beldenin birçok yerinde hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Özhan, herkesi kucaklayıp siyasi anlayışına saygı duyacak ve hizmette herkese eşit bir şekilde yaklaşacak bir anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.

“Beldemizin su sorununu yüzde 100 hallettik”

Yaptığı hizmetlerden bahseden Özhan, beldenin su sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyerek, “Yaklaşık 2 buçuk senedir görevdeyim. Beldede bazı evlere hiç su gitmiyordu. Belde halkı geceleri bazen 1-2 saat su yüzü görüyordu. Göreve gelir gelmez hemen kolları sıvadık. Var olan pompalarımızı gözden geçirdik ve saate 20 ton veren bir pompanın yerine, saatte 60 ton veren bir sistemini oluşturduk. Şu anda beldemizin su sorununu yüzde 100 hallettik diyebiliriz.” dedi.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Gençlerimize istihdam sağlayabilmenin yollarını araştırıyoruz”

Beldede belediyenin imkânlarıyla hayata geçirdikleri tekstil firmasında 120 gencin istihdam edildiğini vurgulayan Özhan, “Burada gençlerimize istihdam sağlayabilmenin yollarını araştırdık ve belediyenin imkânlarıyla bir tekstil açmak için bina yaptık. Tekstil için binamızı bir iş adamına kiraya verdik. Buranın kirası hem belediyeye aktarılıyor hem de burada 120 kişi istihdam ediliyor.” diye konuştu.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Pazar alanı ve park inşa ettik”

Beldede yaptıkları en güzel hizmetlerden bir tanesinin de park ve pazar alanının oluşturulması olduğunu belirten Özhan, şöyle devam etti:

“Habizbini dediğimiz bölgenin kalbi Kayapınar’dır. Köyler tüm alışverişlerini sürekli beldemizde yapmaktadırlar. Lakin beldemizde bugüne kadar ne bir pazar yerimiz oldu ne de parkımız. Bunun için bir pazar alanı ve belde sakinlerinin oturacağı bir park kurmak istedik. Beldenin tam göbeğinde 3 bin metrekare alan üzerinde kapalı pazar alanı ve park inşa ettik. Belde sakinleri diledikleri gibi parktan istifade etmektedirler. Parkımızın ismini ‘Ömer Halisdemir ve Yasin Börü’ yaptık.”

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Kadınlara yönelik bir taziye evini bitirdik, biri inşaat halinde”

Kadınlara yönelik taziye evi yaptıklarını dile getiren Özhan, “Beldemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de bayanlara yönelik taziye evlerinin olmayışıydı. Bizler burada HÜDA PAR’ın kadına olan bakış açısını ön plana çıkararak kolları sıvadık. Pınarbaşı Mahallemizde kadınlara yönelik bir taziye evini bitirdik, şu anda faaliyettedir. Yeşilyurt Mahallemizde yine kadınlara yönelik yaptığımız taziye evi ise inşaat halindedir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Çocuklar için park alanı oluşturduk”

Çocuklar için park alanlarını oluşturduklarını vurgulayan Özhan, “Okul bahçesinde 25 yıldır öğrenciler için tehlike oluşturan DEDAŞ’a ait bir trafoyu belediye olarak kaldırıyoruz. Trafonun yerine çocuklarımız için oyun parkı kurarak orayı da faaliyete geçireceğiz. Beldemizde çocuklarımız için okul öncesi eğitim görecek bir yerimiz yoktu. Beldenin tam merkezi yerinde bir hayırseverin bize verdiği bir arsa üzerinde 420 metrekare kapalı bir alanda üstü Kur’an kursu, altı ise okul öncesi için yapacağımız yer inşaat halinde, yapımı bitme aşamasındadır. Buradaki mahallenin çocukları için de binanın hemen yanında bir park alanı oluşturduk.” açıklamasında bulundu.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“İmkânlar yok deyip oturmadık”

Projelerinin kıt imkânlarla devam ettiğine işaret eden Özhan, şunları söyledi:

“Bizler belediyeyi devralırken belediyenin imkânları yok deyip de yerimize oturacak değildik. Özellikle Ramazan ayında, beldem 450 hane, tüm belde hanesine eşit bir şekilde yardım kolisi dağıttım. Bizi dinleyenler ‘Aralarında hiç varlıklı yok mu?’ diyebilirler. Ama biz şunu düşündük. Varlıklı olanlar da bilsinler ki bu belde de bir belediye var ve o belediye herkesi gözetmektedir.”

“Bana oy veren vermeyen herkese eşit şekilde hizmetlerimizi sunuyoruz”

Herkese eşit şekilde hizmet götürdüklerini belirten Özhan, “Evlenen tüm gençlerimize çeyiz yardımı yaptık ve bunu herkese eşit bir şekilde yaptık. Bununla beraber elbette vefat edenlerin ailelerini de unutmadık. Vefat eden her vatandaşımızın ailesine muhakkak belediye olarak bir öğün yemek yardımında bulunduk. Bana oy veren vermeyen herkese eşit şekilde hizmetlerimizi sunduk.” dedi.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Altyapı eksikliklerini bitirdik”

Altyapı çalışmalarına da değinen Özhan, “Beldemizin altyapısında da bazı eksiklikler vardı. Yaklaşık 2 bin metre altyapı, 350 metre ise su borularını döşedik. Bunlarda bitti ve şu anda faaliyettedir. Gercüş ve Midyat tarafından ilçemize girişte birer kapı yapımımız devam ediyor. Bu giriş kapılarını da yöresel taşlardan yapıyoruz. Beldemizin 50 yıllık bir sorununu da bitiriyoruz. Sarıkaya-Kayapınar yol projemiz çok önemliydi. Bu projeyi hayata geçirmek neredeyse imkânsızdı. Bakanlıklar ve Karayolu Bölge Müdürlükleriyle yaptığımız girişimler sonucunda 4 buçuk metre genişliğindeki yolu şu anda 11 metre, hatta bazı yerleri 13 metre genişleterek asfaltlama işinden sonra halkımızın hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Beldeyi ilçe konumuna getirecek bir sürü projemiz var”

Hayırseverlerin destekleri, yetkililerle yaptıkları görüşmeler ve Belediyede tasarrufa giderek beldede kıt imkânlarla bu hizmetleri yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özhan, şunları kaydetti:

“Bu hizmetler yeterli mi? Yeterli değil. Kayapınar ilçemizden daha önce bir nahiyeydi. Kayapınar’ı ilçe konumuna getirebilmek için dosyamızda bekleyen bir sürü projemiz var. Vali Haluk İmga Caddemizi açmak için girişimlerimiz var. Bu cadde beldeyi birbirine bağlayan bir cadde konumundadır. Gerekli desteği aldığımız zaman bu caddeyi de açacağız. Beldemiz genişliyor. Genişleyen yerlere de yeni caddeler açmayı planlıyoruz. Var olan ufak bir mesire alanımızı daha da genişletmek istiyoruz.”

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Çocuklardan yaşlısına kadar tüm herkesi düşünüyoruz”

Gençler için beldede spor kompleksi yapıp, kütüphane açmak istediklerini anlatan Özhan, “Bizler HÜDA PAR olarak çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar tüm vatandaşlarımızı düşünmekteyiz. Burada gençlerimizin bir kütüphaneye ve spor kompleksine ihtiyacı var. Daha önce yapılmış ve yarıda kesilmiş bir kültür merkezi için dosyamızı hazırladık, Bakanlığa sunacağız. Buradan alacağımız destekle beraber gençlerimizin rahat spor yapabilecekleri, okuyabilecekleri bir kütüphane yapmak istiyoruz.” dedi.

“Hizmette herkes eşittir”

“Bizler herkesi kucaklayacak, herkesin siyasi anlayışına saygı duyacak ve hizmette herkese eşit bir şekilde yaklaşacak bir anlayışıyla hareket ediyoruz” diyen Özhan, “Nitekim bugüne kadar yaptığımız hizmetler bunu gösteriyor. İnşallah bunu göstermeye devam edeceğiz.” vurgusu yaptı.

Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan ile ilgili görüşlerini dile getiren belediye çalışanları ile halk, Başkan Özhan’ın çok adaletli olduğunu, hiçbir belediye başkanının yapamadığı hizmetleri yaptığını söyledi.

HÜDA PAR’ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan hizmetleriyle adından söz ettiriyor

“Başkanımız çok iyi, bizlere sahip çıkıyor”

Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan’ın işçilere sahip çıktığını belirten belediye personeli Yakup Ersöz, “Allah’a şükür başkanımız çok iyi, bizlere sahip çıkıyor. Yaklaşık 5-6 yıldır belediyedeyiz. Taşerondan kadroya geçtik. Başkanımız işçilerle oynama yapmadı. Gayet memnunuz, maaşlarımızı da ödüyor. Başkanımız bize karşı gayet anlayışlı, adaletlidir. Şimdiye kadar ondan hiçbir sıkıntı görmedik.” dedi.

“Başkandan çok memnunuz”

Belde sakinlerinden Kadri Ertuğrul ise şunları söyledi: “Belediye başkanımız çok iyidir. Çok çalışkandır maşallah. Kur’an kursu yaptı, yani gelen başkanlar onun gibi hiçbir şey yapmadılar. Başkandan çok memnunuz. Halka karşı çok iyi bir insan. Ondan ne istesen hemen yerine getiriyor. Allah razı olsun ondan.”(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55