,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti
​HÜDA PAR'ın dün bazı illerde "Kudüs'e Ses Ver" temasıyla gerçekleştirdiği basın açıklamalarına bugün de devam edildi.

HÜDA PAR Genel Merkezinin talimatıyla işgalci siyonist rejimin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarına tepki göstermek amacıyla dün bazı illerde HÜDA PAR'ın il teşkilatları öncülüğünde yatsı namazından sonra basın açıklamaları düzenlendi.

Bu gün de yatsı namazında sonra yine HÜDA PAR'ın il teşkilatları öncülüğünde İstanbul, Bursa, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay gibi illerde siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşların desteğiyle basın açıklamaları düzenlendi.

Basın açıklamalarında işgalci siyonist rejimin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya saldırıları telin edildi, İslam ülkelerine önemli çağrılar yapıldı.

Siyonist işgal rejiminin, her Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik vahşi saldırılarını artırdığına dikkat çekilen ortak basın açıklamasında, bunun bir gelenek haline getirilerek Müslümanların tepkisinin ölçüldüğünü ve bayrama buruk bir şekilde girilmesinin hedeflendiğine dikkat çekildi.

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

"Saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz"

Geçtiğimiz gün siyonistlerin Mescid-i Aksa’nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa’ya yönelik saldırıya geçtikleri, bir çok Müslümanın yaralandığını, yüzlerce kişinin de alıkonulduğu hatırlatılan açıklamalarda, "Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz." denildi.

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

Açıklamalarda, siyonist rejimle kurulacak her tür ilişkinin, Kudüs davasını yalnız bırakacağı ve zayıflatacağı, Aksa’ya yönelik saldırıları artıracağı, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacağına dikkat çekildi.

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

Açıklamalarda, "Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında siyonist işgalini tamamen kaldırmaktır. Bu da Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânlar seferber edilerek destek olmak, her zaman ve zeminde yanlarında olmakla mümkün olabilir." ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

"İşgal ve katliam durdurulmalıdır"

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs’ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış olduğu mücadelenin meşru ve kutsal olduğunun altı çizilen açıklamalarda, "Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa’nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir. Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar." denildi.

HÜDA PAR'ın Filistin'e destek açıklamaları bugün de devam etti

"Siyonistleri tanımanın ne Türkiye’ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacak"

İşgal rejimini zulüm ve işgalinde pervasızlaştıran halin, Müslümanların birlik olamamalarından kaynaklandığına işaret edilen açıklamalarda, "İzzetli ve şerefli Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli. Aksa’nın izzeti ve özgürlüğü için birleşmeli ve ayağa kalkmalıdır. Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldırıları sona erdirip tekrarlanmaması için somut adımlar atmalıdır. Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır. Filistin’de ‘normalleşme’ siyonist işgalin bitmesidir. Filistin’de ‘normalleşme’ işgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanın, siyonistleri devlet olarak tanımaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanımanın ne Türkiye’ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacaktır. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabını veremez." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55