,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR'ın "25 yıllık evli kadınlara emeklilik hakkı verilsin" çağrısına Siirt halkından destek

HÜDA PAR'ın "25 yıllık evli kadınlara emeklilik hakkı verilsin" çağrısına Siirt halkından destek
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanınsın" açıklamasına Siirt halkından destek geldi.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz ay İzmir'de "25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanınsın!" talebini açıklamıştı. Anneliğin kutsal bir statü ve meslek olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, Hükümete; boşanmaları yavaşlatacak, evlilikleri kolaylaştıracak güzel birteklifte bulunmuştu.

HÜDA PAR'ın "ev hanımlarına emeklilik" teklifini kimi vatandaşlar şaşkınlıkla karşılarken kimi vatandaş ise bu çağrıyı anlamlı buldu.  

Devlet'in evlilik müessesesini kurtarmak için gece gündüz kafa yorması gerektiğini, belirten Emekli Öğretmen Fikret Demir, Türkiye'nin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan evlilik müessesesini konuşması gerektiğini, Avrupa'da evliliğin bittiğini dolayısıyla ailenin yok olduğu için her şeylerinin yok olacağını söyledi.  

Kadınların gün boyunca birçok iş yaptığını ve bu sebeple çok yorulduklarını, bir güvenceyi hakkettiklerini söyleyen halk, HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu açıklamanın bir karşılık bulması temennisinde bulunurken kendilerine teşekkür ettiklerini ve boşanma sayılarında azalma olacağını belirtti.

Devlet evlilik müessesesini kurtarmak için gece gündüz kafa yorması gerekiyor

HÜDA PAR'ın

Emekli Öğretmen Fikret Demir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "ev hanımlarına emeklilik" teklifinin çok olumlu bir öneri olduğunu ifade eden Emekli Öğretmen Fikret Demir, özellikle devletin aileyi korumak için her türlü tedbir alması gerektiğine dikkat çekti.

Öncelikle boşamaların neden çoğaldığının araştırılması gerektiğine dikkat çeken Demir, "Devlet evlilik müessesesini kurtarmak için gece gündüz kafa yorması gerekiyor. Üniversiteler, profesörler, kimin görüşü varsa Türkiye'de büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalan evlilik müessesesini konuşması lazım bakın Avrupa'da aile yok olduğu için her şeyleri de yok olacak. Nesilleri yok oldu, af edersiniz hayvan gibi bir yaşantı var. Neden? Evlilik müessesesi bitti. Aile demek devlet demektir, aile yok olursa devlet te yok olur. Bu mesele bizim için ekmek ve sudan da önemli." ifadelerini kullandı.

İnşallah HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu açıklama bir karşılık bulur

HÜDA PAR'ın

Cafer Kayaalp

Ev hanımlarına emeklilik çağrısının haklı bir çağrı olduğunu dile getiren vatandaşlardan Cafer Kayaalp, "Kadınlarımız günün büyük bir çoğunluğunu evde iş yaparak, çocuklara bakarak, işten gelecek eşine yemek hazırlayarak geçiriyor ve çok yoruluyor. Ben elimden geldiğince destek oluyorum. Ama onlar bizden daha çok çalışıyor. Bir güvenceyi sonuna kadar hakkediyorlar. Sonuçta bir nesil yetiştiriyorlar. Onlarda bu ülkenin nimetlerinden faydalansın, inşallah HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu açıklama bir karşılık bulur. Bu açıklama kadınlara verilmiş en büyük destektir. Bugüne kadar hiçbir kadın böylesi bir hakkı elde etmedi." şeklinde konuştu.

Bu doğru açıklamadan dolayı HÜDA PAR Genel Başkanına teşekkür ediyorum

HÜDA PAR'ın

Yusuf Ayaz

HÜDA PAR Genel Başkanı tarafından yapılan bu açıklamanın çok yerinde bir açıklama olduğuna dikkat çeken Yusuf Ayaz, "bu ülkede artık kadınlara gerekli hakların verilmesi gerekiyor. Kadınlar hak ettikleri yere gelmeli. Bu doğru açıklamadan dolayı HÜDA PAR Genel Başkanına teşekkür ediyorum, bu kararı da çok doğru buluyorum. Yarın öbür gün baba vefat ettiğinde hiç olmazsa annenin bir güvencesi olur.

25 yıl sonra emekli olan kadının Kocası da vefat etse ortada kalmayacak

HÜDA PAR'ın

Belediye Emeklisi Kenan Dörtbudak

Böyle bir uygulamanın hayata geçmesini olumlu karşıladığını ifade eden Belediye Emeklisi Kenan Dörtbudak, "Evli kadın 25 yıl sonra emekli olduğunda hiç kimseye muhtaç olmayacak, kimseye ihtiyacı olmadan kendi harcamasını yapabilecek. Hatta evlenip gitmiş çocuklarına kendi kocasına dahi muhtaç olmayacak. Kocası da vefat etse ortada kalmayacak. Bir diğer taraftan da boşanmaların sayısında da bir azalma olur." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55