,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR'dan Srebrenitsa Katliamı açıklaması

HÜDA PAR'dan Srebrenitsa Katliamı açıklaması
Srebrenitsa Katliamı'nın 22'inci yıldönümünde dolayısıyla HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda, "Onlara boyun eğmediğimiz müddetçe ne Avrupa ne de BM, Müslümanların lehine olacak bir adım atmayacaktır." denildi.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Srebrenitsa Katliamının 22'inci yıldönümünde yayımladığı mesajda, katliamın faillerini lanetleyerek, Avrupa ve BM'nin tutumuna dikkat çekti.

Mesajda, "Bosna'da 11 Temmuz 1995 yılında meydana gelen ve 8 bini aşkın Müslümanın erkek-kadın, çocuk-yaşlı demeden, Sırp ordusu tarafından katledilişinin yıldönümünü büyük bir elemle hatırlıyor, sırf Müslüman oldukları için Avrupa’nın göbeğinde vahşice katledilenlere Allah’tan rahmet diliyor, faillerini ise lanetliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Katliamın, BM tarafından sözde 'güvenli bölge' ilan edilen yerde gerçekleştirildiğinin hatırlatıldığı mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"3 gün gibi kısa bir süre içinde işlenen bu vahşice katliamın kurbanlarına ait bugüne kadar 300'den fazla toplu mezar ortaya çıkarılmış 13 binden fazla kişinin cesedi teşhis edilmiştir. Avrupa'nın göbeğinde 2. Dünya Savaşı sonrası işlenen en büyük katliam olan Srebrenitsa Katliamında, BM tarafından sözde 'güvenli bölge' ilan edilen kamplarda bulunanlar çocuk, genç, yaşlı demeden bütün erkekler otobüslerle toplu infaz noktalarına taşınmış ve bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir katliam gerçekleştirilmiştir."

İşlenen soykırım karşısında ikiyüzlü Batı’nın sergilediği tavrın ibretlik olduğunun belirtildi mesajda, "İnsanlık tarihinin en karanlık vakıalarından biri olan Srebrenitsa Katliamının 22. yıl dönümünde yaşanan vahşet bize bir kez daha şunu hatırlatmaktadır: Biz dinlerine tabi olmadığımız ve onlara boyun eğmediğimiz müddetçe ne Avrupa ne de Birleşmiş Milletler, Müslümanların lehine olacak bir adım atmayacak, medeniyet diye bize yutturmaya çalıştıkları dünyalarında bizlere hayat hakkı tanımayacaklardır. Failleri belli olmasına rağmen üzerinden 22 yıl geçen Srebrenitsa katliamının asıl sorumluları yargı önüne çıkarılmamış, savaşın mağduru olan Müslümanların acıları dindirilmemiştir. İşlenen katliamın ve soykırım karşısında ikiyüzlü Batı’nın sergilediği tavır ise ibretliktir." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55